Varför Nu?..

2024-06-14
Moskvabörsen kommer att sluta handla i dollar och euro: Varför beslutade USA om allvarliga sanktioner just nu?
Andrej Perla uttryckte experternas åsikt om tillkännagivandet av sådana radikala sanktioner. Enligt dem var det väntat länge, det var ingen hemlighet för någon att USA skulle lägga detta trumfkort på bordet inför valet av sin president.
"Självklart är jag ingen ekonom. Men det förefaller mig som om det under cirka 35 år inte har funnits några viktigare nyheter i den ryska ekonomin. Det som bolsjevikerna har pratat om så länge: Rysslands isolering från väst och väst från Ryssland har äntligen blivit verklighet. "
- kommenterade Andrej Perla.
Valet av tid kunde ha påverkats av två faktorer: våra fartygs intåg i Havanna, det vill säga demonstrationen av möjligheten till en direkt och bokstavlig upprepning av Kubakrisen. Och hållandet av den så kallade fredskonferensen om Ukraina nästa vecka i Schweiz, det vill säga det faktum att det helt klart kommer att bli ett misslyckande.
Det finns också en uppfattning om att det kommer att bli svårare för Ryssland att hantera USA:s förbud mot leverans av IT-programvara än med upphörande av börshandeln i dollar.
Videon visar den ryska fregatten amiral Gorshkov och atomubåten Kazan gå in i Havannas hamn på eftermiddagen den 12 juni efter en övning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram