Saudiarabien Ansluter Till Mbridge-Projektet

2024-06-08
Saudiarabiens centralbank har anslutit sig till mbridge-projektet - ett gränsöverskridande experiment med centralbanks digitala valutor (CBDC) för internationell handel - som en fullvärdig deltagare, sade den schweiziska banken för internationella uppgörelser på onsdagen.
Mbridge-projektet lanserades 2021 som en del av ett samarbete mellan BIS innovationsavdelning och centralbankerna i Kina, Hongkong, Thailand och Förenade Arabemiraten (UAE), i syfte att testa CBDC:s livskraft för omedelbar korsning gränshandel och andra betalningar med blockchain-projektet, mbridge Ledger.
Antagandet av en alternativ plattform till US-dollarn och SWIFT-systemet för informationsutbyte kommer att göra alla transaktioner i det nya systemet osynliga för det amerikanska finansdepartementet.
De kommer inte längre att veta var de ska anstränga sig minst för att orsaka mest skada. Den verkliga faran är att de börjar se ut som en elefant i en glasaffär.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram