Valfusksåtalade Trumpvänliga Advokater I SvD

2024-06-05
Ja det staplas på höga nu..

https://www.svd.se/a/JbEJwX/advokaterna-chesebro-och-troupis-atalas-for-valfusk
"Advokaterna Kenneth Chesebro, 62, och Jim Troupis, 70, samt Trumpmedarbetaren Mike Roman, 51, var med och tog fram förfalskade intyg om att Trump vunnit Wisconsins elektorsröster i valet för snart fyra år sedan, hävdar åklagarna. Dokumenten lämnades till en kongressassistent från Pennsylvania med syfte att leverera det falska intyget till kongressen den 6 januari 2021, när vicepresident Mike Pence skulle räkna rösterna och officiellt förklara Joe Biden som segrare.
Det framgår av ett åtal mot de tre personerna som delstaten Wisconsins chefsåklagare, demokraten Josh Kaul, presenterade på tisdagen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Donald Trump förlorade i Wisconsin 2020. De tre riskerar upp till sex års fängelse och 10 000 dollar i böter om de fälls.
Garland anklagas för politisk styrning
De åtalade valde på tisdagen att inte kommentera anklagelserna till AP. Chesebro erkände sig i oktober skyldig till ett fall av förfalskade valdokument. Roman har tidigare förnekat brott.
Men de hör till en skara jurister och falska elektorer i delstaterna Michigan, Georgia, Arizona, Michigan och Nevada som sedan 2020 åtalats misstänkta för att ha försökt hjälpa Trump att vända sin valförlust till seger och kunna sitta kvar vid makten. Trump själv står under två åtal för misstänkt valfusk.
Åtalet i Wisconsin kommer samtidigt som USA:s justitieminister Merrick Garland förhörs i ett utskott i Washington på tisdagen. En aggressiv Garland anklagade republikaner i utskottet för att bland annat sprida konspirationsteorin att president Biden låg bakom den historiska fällningen i förra veckan i en domstol i New York av Donald Trump för 34 fall av bokföringsbrott.
– Jag kommer inte att låta mig skrämmas. Justitiedepartementet kommer inte att låta sig skrämmas, sa Garland.
Ordföranden i representanthusets justitieutskott, republikanen och Trumpsupportern Jim Jordan, anklagade Garland för att rättivsan och domstolsväsendet idag är drivna av politik.
– Exempelnummer ett är president Trump, sa Jordan."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram