Hjournalistboende

2024-06-05
Se hornos..

"Tiovåningshuset i Solna ägs av PP Pension, mediebranschens pensionsförening. Huvudmän är Journalistförbundet, Unionen och Medieföretagen, varav de två förstnämnda har representanter i styrelsen.
2015 hyrde ett företag som hyr ut lägenhetshotell in sig på bottenvåningen i huset. Sedan dess har huset förvandlats till en bordellverksamhet och blivit ett populärt tillhåll för sexköpare, enligt Hem & Hyra.
19 fall
Tidningen har hittat totalt 19 fall av anmälda eller konstaterade fall av sexköp eller koppleri på lägenhetshotellet mellan 2015 och 2024. Så sent som i veckan dömdes en man för försök till sexköp i en av lägenheterna, enligt Hem & Hyra.
I andra delar av huset bor journalister och kulturarbetare, som fått tillgång till bostäderna via en intern bostadskö. Flera boende har fattat misstankar om vad som pågår på bottenvåningen och slagit larm, men trots det har inga åtgärder vidtagits och verksamheten fortsatt.
På frågan varför PP Pension inte sagt upp avtalet med företaget svarar vd:n Kjell Norling att föreningen anmält de larm som kommit in till polisen. De har dock inte fått tillräckliga bevis för att det faktiskt pågår prostitution på lägenhetshotellet för att säga upp avtalet, hävdar han.
– Om det är så är det otroligt. Vi har ju nolltolerans mot sådant här. Men vi måste ändå ha bevisning. Vi kan inte anklaga någon för prostitution utan ha bevisning. Och den bevisningen ska ju polisen stå för, säger han till Hem & Hyra.
SVT-profilen: En mardröm
Sportjournalisten Robert Laul, som tidigare bodde i huset, tycker att det är ”bedrövligt” att fastighetsägaren inte har agerat.
– Att inte fastighetsägarna satt stopp för den här skiten, det är ju bedrövligt, säger han till tidningen.
Journalisten Linus Fremin, mest känd som tv-kritiker i SVT:s Morgonstudion, är också kritisk. Han bor fortfarande kvar i huset.
– När jag vaknade i morse tänkte jag först att allt varit en mardröm. Men så var det inte, säger Linus Fremin till Hem & Hyra."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram