SvD & X

2024-06-03
Will Schryver på X: "‼️ Bleeding the Beast
Jag är benägen att tro att, i avsaknad av någon verkligt allvarlig upptrappning från USA/NATO:s sida, är ryssarna mer än villiga att fortsätta att utkämpa detta krig på de strategiskt idiotiska termer som det sedan länge har antagit: väst. lägger ner sin militära styrka bitvis i striden, och ryssarna besegrar och/eller förstör den metodiskt.
Varför skulle ryssarna invända om USA/NATO skickar fler av sina knappa lager av kortdistans ballistiska och långdistans kryssningsmissiler? Framgångsfrekvenserna för ATACMS- och Storm Shadow-missiler har varit urusla och minskar stadigt med tiden. De är strategiskt meningslösa. Och det finns faktiskt noll påfyllningskapacitet!
Varför skulle ryssarna invända om USA/NATO skickar en skvadron – eller till och med fem – av föråldrade F-16:or till Ukraina. Ja, naturligtvis, de skulle piloteras av Natos "frivilliga", och de kan till och med uppnå en handfull överhypade och flyktiga "framgångar" i början. Men om de faktiskt försöker genomföra seriösa utflykter över slagfältet i Ukraina, kommer gamla F-16:or med otillräcklig logistik och underhåll att ha en livslängd på bara TIMMAR.
Och varför framför allt skulle ryssarna invända om USA/NATO skickar "marktrupper" in i Ukraina för att möta den ryska armén?
Det måste helt enkelt förstås att USA/NATO inte kunde samla, utrusta, skicka och upprätthålla ens ett dussintal kompetenta stridsbrigader för att engagera ryssarna i Ukraina.
Inser du vad som skulle hända med 50 000 NATO-stridstrupper – av vilka ingen NÅGONSIN har upplevt högintensiv krigföring – om de plötsligt, med nödvändigtvis bristfälligt ledarskap och koordination, kastades in i Ukrainas slagfält?
De skulle slaktas skoningslöst.
Det skulle vara ännu värre för Natostyrkorna än det var för AFU under dess katastrofala "motoffensiv" sommaren 2023.
Så, om jag är Gerasimov, skulle jag säga, "kom med dem!"
I den takt som hela Ukraina-debaclet håller på att gå, kommer i princip all europeisk baserad militärmakt – vare sig det är inhemsk eller i form av amerikanska expeditionsstyrkor – att vara "stridsineffektiv" under minst ett decennium, och förmodligen mer ..."
Det stämmer, Nato-trupper kommer att förstöras i Ukraina på alla nivåer av eskalering. Det är dock också möjligt att den tillåtna skadan för Ryssland kommer att överskridas, i vilket fall ryska attacker mot Nato-länder är oundvikliga. Kom bara ihåg detta och vet att det var ditt eget val att dö i en kärnvapenbrand. Ok?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram