2024 06 03

2024-06-03
Måndagsmys när Juni tar vid och over the top-retorikens fyrverkerier är närmast bländade runt om planeten.

Land är även land på Svenska, dock inte så på Anglosaxisk prosa.

Sangre eller Terra är den filosofiska frågans grund.

Stöd Folkbildningsprojektet på Swish 0761182568 mottagare Caroline Norberg.

https://www.youtube.com/watch?v=S9z6uDPAdZ4

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss gärna:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline N.)
PATREON: https://patreon.com/defria_se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se
HEMSIDA: https://defria.se/

Optiken blir verkligen bara allt mer pinsamt uppenbar... Donald Trump är tydligen en ättling till just Rurik enligt vissa källor, men det är naturligtvis som vanligt bara tillkomna slumpar allt ihop i förhållande till helheten!

Ryska riksförbundet fick pengar från svenska staten för att främja rysk integration i Sverige. Samtidigt fick de pengar från en fond knuten till rysk underrättelsetjänst, kan SVT Nyheter avslöja.
– Det är väldigt allvarliga uppgifter, säger Marie Pettersson Hallberg på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

Ryska riksförbundet, Rurik, har sedan 2014 fått omkring tre miljoner kronor från MUCF.

Under samma period har Rurik, och föreningar knutna till förbundet, fått omkring en miljon kronor från Pravfond – en fond som är grundad av Kreml och har nära band till rysk underrättelsetjänst.

Det avslöjas av läckta dokument som SVT, Göteborgs-Posten och en rad andra medier har tagit del av från en europeisk underrättelsekälla.
– Det är nya uppgifter som vi inte känt till sedan tidigare. Men vi har som sagt stoppat bidragen på liknande uppgifter redan, säger Marie Pettersson Hallberg, chef för avdelningen för statsbidrag på MUCF.

DN har tidigare granskat hur Ruriks ordförande Lioudmila Siegel spridit vidare propaganda från Kreml – samtidigt som de fick statsbidrag och hade samarbetsavtal med Arbetarnas bildningsförbund, ABF.

Efter granskningen bröt ABF samarbetet och MUCF stoppade utbetalningarna och krävde tillbaka över en halv miljon kronor.
– Vi har sett att de brister i demokrativillkoren och då stoppades bidragen och vi har också återkrävt bidrag, säger Marie Pettersson Hallberg.

Myndigheten uppger att de fått tillbaka en viss del av de återkrävda pengarna, men kan i nuläget inte uppge exakt hur mycket.

Dokumentläckan har avslöjat hur den ryska organisationen Pravfond i det dolda har fungerat som en front för den ryska underrättelsetjänsten.

Bland annat har fonden finansierat propaganda och rättshjälp till alltifrån vanliga ryssar till agenter och torpeder.

Danska DR har tagit del av dokumenten om Pravfond från en europeisk underrättelsekälla och sedan delat vidare materialet med SVT Nyheter och Göteborgs-Posten i Sverige.

I samarbetet ingår också: Le Monde (Frankrike), The Guardian (Storbritannien), Der Spiegel (Tyskland), Paper Trail Media (Tyskland), ZDF (Tyskland), NRK (Norge), YLE (Finland), Delfi (Estland), Re:Baltica (Lettland), Knack (Belgien) och Der Standard (Österrike).

Bygget krackelerar kort sagt...

Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här:
https://myspodd.defria.se
Följ De Fria på Telegram!
https://t.me/defria
The Free People's Movement på YouTube!
https://youtube.com/TheFreePeoplesMovement

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram