Natoledande Sverige Vid Trumpvinst?..

2024-05-27
Undrar varför då och nu 😉

I juli 2018 accepterade Vindman ett uppdrag hos Nationella säkerhetsrådet. [25] I sin roll i NSC blev Vindman en del av USA:s delegation vid invigningen av Ukrainas nyvalde president, Volodymyr Zelensky . Delegationen med fem medlemmar, ledd av Rick Perry , USA:s energiminister , inkluderade också Kurt Volker , då USA:s särskilda representant för Ukraina-förhandlingar; Gordon Sondland , USA:s ambassadör i Europeiska unionen ; och Joseph Pennington, då tillförordnad chargé d'affaires .
Vindman ställdes till att vittna inför kongressens utredare den 29 oktober 2019, som en del av det amerikanska representanthusets riksrättsutredning mot Donald Trump . [28] [29] Han är den första tjänstemannen i Vita huset att vittna som faktiskt var på ett telefonsamtal den 25 juli 2019 mellan president Trump och Ukrainas president Volodymyr Zelensky , där Trump bad Zelensky att utreda tidigare vicepresident Joe Bidens son Hunter Biden , medan hans far kampanjade för presidenten. Baserat på hans inledande uttalande, som erhållits i förväg av The New York Times , bekräftar Vindmans vittnesmål tidigare vittnesmål från Fiona Hill , hans tidigare chef, och William B. Taylor Jr. , tillförordnad ambassadör i Ukraina.
Den 28 oktober 2019 släpptes Vindmans inledande uttalande till en stängd session av House Intelligence Committee , House Foreign Affairs Committee och House Oversight Committee , inför hans vittnesmål följande dag. Vindman vittnade att: "Under våren 2019 blev jag medveten om externa påverkare som främjade en falsk och alternativ berättelse om Ukraina som inte stämmer överens med konsensussynen från interagency", vilket var "skadligt för USA:s nationella säkerhet" och även "undergrävde USA:s regerings ansträngningar att utöka samarbetet med Ukraina".
Tänka sig - ja.
https://carlnorberg.se/?s=vindman

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram