Rysk Kompensation

2024-05-24
President Putin har tillåtit användning av amerikanska tillgångar i Ryssland för kompensera för skador från beslagtagandet av ryska tillgångar i USA
Putin undertecknade ett dekret om förfarandet för att kompensera Ryssland och Ryska federationens centralbank för USA:s fientliga handlingar.
Presidenten instruerade ministerkabinettet att inrätta ett särskilt förfarande för ersättning för skador som orsakats Ryska federationen på grund av USA:s agerande.
Putin fastslog att en upphovsrättsinnehavare från Ryska federationen skulle kunna stämma enligt rysk lag för att fastställa felaktigt beslag av egendom av USA.
🇷🇺⚖ Arrestering av ledningen för försvarsministeriet för statlig försvarsupphandling och andra högt uppsatta tjänstemän vid försvarsministeriet äger rum i Moskva
Det är känt att FSB och utredarna från undersökningskommittén fängslade Vladimir Vertelecki, chefen för den statliga försvarsinköpsavdelningen i Moskvaregionen, på hans arbetsplats i eftermiddags.
Han åtalas för bedrägeri i särskilt stor omfattning, bland annat för att ha tagit emot mutor i form av hus och bilar. En militärtjänsteman hade lurat statliga anbud för försvarsorder och anlitat företag med anknytning till honom för att göra det.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram