Lavrov Kommenterar

2024-05-22
🎙Utrikesminister Sergey Lavrovs kommentarer vid den 32:a församlingen av rådet för utrikes- och försvarspolitik (18 maj 2024)
Viktiga samtalspunkter :
• Vårt folk har återigen visat djupt förtroende för president Putin och hans politik, inklusive utrikespolitik. Utan tvekan sätter detta faktum vårt ministerium under betydande skyldigheter. Vi arbetar igenom de steg som behövs för att fortsätta att implementera det reviderade ryska utrikespolitiska konceptet som godkändes i mars 2023.
• Det USA-ledda västvärlden håller fast vid sitt officiella mål som proklamerades även på doktrinär nivå att tillfoga Ryssland ett strategiskt nederlag.
• Själva existensen av vårt land ses av många mest aggressiva russofober som ett hot mot den Washington-ledda gyllene miljardens globala dominans .
☝️Vårt tillvägagångssätt kommer att vara att fortsätta använda diplomatiska medel för att skapa lämpliga förutsättningar för väst att släppa sin fientliga politik och för att hjälpa till att uppnå målen för den särskilda militära operationen. Detta kommer att vara det primära fokus för vår diplomati.
• Trots intensiteten och den höga medieprofilen i vår konfrontation med väst, begränsar Ryssland inte sina utrikesförbindelser till ett enda område.
🌐Våra relationer med Asien, Afrika, Mellanöstern och Latinamerika i olika format förblir vår utrikespolitiska prioritet . Vi delar mycket med den globala majoriteten, inklusive en gemensam vision för en multipolär värld och ett engagemang för grundläggande principer för relationer mellan länder, inklusive den viktigaste – staternas suveräna jämlikhet
. • Våra handlingar på kinesiska och andra icke-västliga utrikespolitiska spår framkallar oförställd ilska från den tidigare hegemonen och dess satelliter. Se bara på hur USA och dess allierade med alla medel försöker förhindra globala majoritetsländer från att ta itu med Ryssland och att dra in dem i anti-ryska initiativ .
• Vi kommer att fortsätta att konsekvent arbeta för att bygga nya internationella balanser, mekanismer och instrument som tjänar Rysslands och dess partners intressen i linje med verkligheten i en multipolär värld.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram