Misshandel & Tortyr På Italienskt Ungdomsfängelse

2024-04-22
Vet ni vad....

https://www.dn.se/varlden/13-gripna-misstankta-for-tortyr-pa-italienskt-ungdomsfangelse/
"Misshandel och slag med sandsäckar uppges ha förekommit i minst två års tid på det italienska ungdomsfängelset Cesare Beccaria i Milano. På måndagen greps 13 personer från fängelset misstänkta för tortyr och ”aldrig tidigare skådat våld”.
13 personer, varav tolv fortfarande är i tjänst på ungdomsfängelset Cesare Beccaria i Milano, har gripits av polisen tidig måndagsmorgon. Ytterligare åtta anställda stängs av.
De misstänks för att ha misshandlat intagna och stundtals gjort sig skyldiga till tortyr, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa.
Enligt Reuters var de minderåriga fångarna handfängslade när de blev slagna och kunde därmed inte skydda sig, och fängelsepersonalen slogs med sandsäckar som inte lämnade några märken. De ska ha motiverat sina handlingar med att de var ”fostrande” när en fånge inte skött sig.
Enligt åklagaren Cecilia Vassena följde våldshandlingarna ofta ett mönster; en intagen var arrogant mot personalen vilket utlöste en ”reaktion av aldrig tidigare skådat våld”, rapporterar Ansa. Ofta kom fler kriminalvårdare för att delta i våldet.
Insatsen följer efter en utredning som inleddes efter att en 17-åring torterades på anstalten 2022, skriver La Stampa. I samband med det upptäcktes flera brister i fängelsets hantering av händelsen. Genom förhör med intagna, avlyssning och övervakningskameror inne på anstalten har utredarna samlat in bevis som tyder på våld och övergrepp som pågått i minst två år, enligt Ansa.
– Jag kommer inte att tycka till om vad som hände på ungdomsfängelset Beccaria i Milano. Däremot kan jag säga att Beccaria har eftersatts år efter år, säger stadens borgmästare Giuseppe Sala i ett uttalande.
Italien har, liksom många andra europeiska länder inklusive Sverige, problem med överbelagda fängelser. Enligt italiensk fängelsepersonal beror detta på underfinansiering.
Samtidigt har Italien ett relativt lågt antal fängelseinterner jämfört med andra länder, men de blir allt fler. I slutet av februari satt 532 ungdomar inne; motsvarande siffra 2022 var 381, enligt Reuters.
50 fängelsevakter arbetar på Cesare Beccaria, men anstalten har inte haft någon chef på 20 år, rapporterar Reuters.
Fängelset har inte kommenterat gripandena."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram