Toxisk Femininitet..

2024-04-19

Äääntligen... toxisk Femininitet!

Femininitet (lat. femininum, av femina kvinna), är en uppsättning attribut, beteenden och roller som i allmänhet förknippas med kvinnor.

BTW: Ledarskap diskriminerar inte, då heter det chefskap.

https://www.svd.se/a/Ey4k2A/facket-om-kinberg-batra-toxisk-ledarstil
"Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.
Facket på länsstyrelsen i Stockholm ser flera problem med landshövdingen Anna Kinberg Batra. Det framgår i ett mejl till HR-chefen som Aftonbladet har tagit del av.
I det skriver huvudskyddsombudet på arbetsplatsen, Anna Davis, att förtroendet bland medarbetarna för landshövdingen har dalat.
– Vi får rapporter i huset om att förtroendet för vår landshövding inte är särskilt högt och att det inte känns rätt att se när hon sitter hos TV4 och pratar om verksamheten, att vi behöver se över rutiner. Vi har rutiner, vi har policydokument som hanterar eventuella jävsituationer och intressekonflikter. Det gäller bara att följa dem, säger Anna Davis till tidningen.
I mejlet beskrivs ledarskapet med omdömen som toxiskt, otrevligt bemötande och härskarteknik. Facket kritiserar också att nya tjänster tillsatts, med höga arvoden, samtidigt som myndigheten har sparkrav på sig.
Facket vill nu att företagshälsovården ska granska situationen, men utesluter inte att gå vidare till Arbetsmiljöverket."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram