Baselkommittén Vill Se Skyndsamt Genomförande Av Kapitalreglerna

2024-04-19

https://www.reuters.com/business/finance/basel-chair-urges-banks-fully-implement-capital-rules-soon-possible-2024-04-18/
MADRID, 18 april (Reuters) - Baselkommitténs ordförande Pablo Hernandez De Cos uppmanade på torsdag bankerna att fullt ut genomföra de så kallade Basel III internationella kapitalregler "så snart som möjligt" i olika jurisdiktioner för att säkerställa finansiell stabilitet.
Baselkommittén av banktillsynsmyndigheter från hela världen står inför pushback från banker i USA, särskilt på den sista delen av Basel III, bankkapitalreformer efter finanskrisen för att förhindra skattebetalarnas räddningsaktioner.
"Starka gemensamma minimistandarder för reglering och tillsyn är avgörande för att säkerställa finansiell stabilitet i varje land", säger De Cos, som också är chef för Spaniens bank, som en del av centralbankens tillsynsrapport.
Förra året sågs tvångsövertagandet av Credit Suisse, den första globalt systembanken som misslyckades sedan den globala finanskrisen 2007-2009, och flera amerikanska banker, som Silicon Valley Bank, gick bort.
Amerikanska banker hävdar att Basel-reglerna för "slutspelet" kommer att buckla utlåningen till ekonomin, medan långivare i Europeiska unionen också har fått tillfälliga avskrivningar från vissa av reglerna.
Basel vänder sig redan till att ta itu med nya risker, som till exempel de sociala medier som drivits under bankoron som började i USA i mars förra året.
Banks vice guvernör Margarita Delgado sade att hanteringen av kreditrisker, inklusive motpartsrisk, samt likviditets- och ränterisk, "är nyckeln, som vi har sett i USA:s bankkriser våren 2023. "
Bankerna i Europeiska unionen står inför närmare granskning av hur de bedömer effekten av ränteförändringar på deras bokföring.
Delgado sade att långivarna också behövde ha solida finansieringsplaner för att motstå kortfristiga likviditetschocker, och betonade att en markant ökning av nettoränteintäkter hos europeiska långivare "inte kan anses vara hållbar" eftersom omvärderingen av låneportföljer nästan var klar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram