Migrationsspänt EU-Parlament

2024-04-10
Ja vem vet, kanske epoken stormaktstid och kolonialvälde kommer tillbaka för att bita sig fast i svansroten..

https://www.svd.se/a/RG3VQ8/asyldrama-i-eu-parlamentet
"Ska EU få en gemensam migrationspolitik på plats efter grälande i nästan tio års tid?
Spänningen är påtaglig med hårt motstånd från både höger och vänster inför kvällens omröstningar i EU-parlamentet.
Stödet från konservativa, liberaler och socialdemokrater i mitten borde egentligen räcka för att säga ja till de tio lagförslag som ingår i EU:s omtalade asyl- och migrationspakt.
– De flesta förstår att om vi har en gemensam yttre gräns så har vi också behov av en mer gemensam migrationspolitik. Nu har vi en historisk möjlighet att leverera, sade svenske ledamoten Tomas Tobé (M), som varit ansvarig för parlamentets hantering av en av de tyngsta delarna, på en pressträff i går.
Men ingenting är givet – och med bara två månader kvar till EU-valet är osäkerheten stor när ledamöterna ska välja vilken sida de står på.
Motståndet kommer från flera olika håll.
Här finns ytterhögerpartier som vill se ännu hårdare tag vid gränserna och motsätter sig gemensamma EU-åtgärder.
Här finns partier till vänster om mitten som i stället oroar sig över att reglerna blir för hårda, med tuffa förhållanden för asylsökande i gränsförvar.
Här finns också mittenledamöter som mest är ute efter att markera opposition mot sina respektive ledare på hemmaplan, som ställt upp bakom pakten – som franske presidenten Emmanuel Macron.
Om det skulle finnas en majoritet mot de tyngsta delarna, som exempelvis kontrollsystemet vid gränserna och hur asylsökande ska skiljas från migranter, kastas hela paketet in i osäkerhet och skjuts på framtiden.
Framför allt anses det gynna ytterhögern, som tros kunna växa ytterligare efter EU-valet i början av juni och i så fall hoppas få vara med och driva fram en ännu hårdare politik efter valet. Det gör röstandet ännu mer osäkert – då flera ledamöter till vänster tvingas grubbla över om de ska rösta mot sina värderingar för att inte riskera något ännu värre längre fram – eller tvärtom.
Pakten ska debatteras i parlamentet från klockan 13 inför de tio omröstningar som ska hållas vid 17-tiden."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram