Gårdagens Barnhandlaraktiviteter

2024-03-20
Fångade både enhörningar och en Knuffodrag..

Att de valde Norra Berget istället för det Södra som brukligt..
Kanske fick de hålla sig till godo med det.

https://www.st.nu/2024-03-19/hogstadieelever-fick-traffa-statsministern/
Natofrågan, statsministerns favoriträtt och ett Sverige utan invandrare. Det var några av de ämnen som behandlades när elever på S:t Olofsskolan fick chansen att ställa frågor till statsminister Ulf Kristersson.
– Det kändes stort, säger eleven Albin Jaktlund.
Eleven Edit Brander tyckte att det var roligt med besök av socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och statsminister Ulf Kristersson (M).
Statsminister Ulf Kristersson (M) och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) gjorde en blixtvisit till Sundsvall under tisdagseftermiddagen.
Anledningen till besöket var regeringens nya satsning med sociala resursteam, där experter ska bistå socialtjänsten lokalt för att undvika att barn och unga hamnar i gängkriminalitet.
Efter en lunch på Norra berget gick resan vidare till Nacksta och ett samtal med Socialtjänsten om det nya pilotprojektet.
– De beskrev vikten av ett samarbete med socialtjänsten och skolan. Man kan inte göra varandras jobb men båda behövs. Går man ut nian med bra eller helt okej betyg är chans att lyckas senare i livet mycket goda, även om man kommer från socialt utsatta områden och fått en tuff start i livet, säger Ulf Kristersson till ST.
Statsminister Ulf Kristersson (M) och socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall (M) var på ett strålande humör när de var på besök i Sundsvall.
Strax efter 14-tiden tog sig delegationen vidare till S:t Olofsskolan där elever i klass åtta fick chansen till en frågestund.
”Varför hade vi inte en folkomröstning om Nato?” ”Vilken är din favoriträtt?” och "Vad gör du under en vanlig dag?” var några av frågorna som eleverna ställde. Albin Jaktlund ställde frågan om hur man ska bekämpa gängvåldet.
– Jag tyckte att hans svar var utförliga. Han förklarade så att man förstod, säger han.
Han gav ett bra intryck?
– Ja, han verkade väldigt trevlig, säger Jesper Söderlind.
Klassen hade förberett ett helt batteri med frågor, men tiden var knapp och många frågor hann inte ställas.
– Det var jättehärligt. Jag är gammal högstadielärare så det är en välbekant miljö för mig. Det var roligt att det var så många Natofrågor, säger socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall.
Innan frågestunden hade rektor Öyvind Eriksen och biträdande rektor Johan Karlsson en kort presentation om skolan och deras arbetssätt.
– Det var mycket inspirerande. Det är en kombination av ”ramar och kramar”. Tydlighet, ordning och reda men också mycket omtänksamhet. Det är viktigt att man drar åt samma håll och får med eleverna, säger Ulf Kristersson.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram