Anställd Polisflickvän

2024-03-20
Ja det är märkligt med dessa uppdaterade artiklar...
Men rekordet har nog ändå Peter Kadhammar...
Tänk om polisen har varit avlyssnad sedan länge tillbaka...

https://www.gp.se/nyheter/sverige/ny-potentiell-skandal-inom-polisens-ledning.5b00c6f6-081e-4523-a7bf-7999d6bb00e7
"Ytterligare en potentiell skandal har blossat upp inom Polisen. Trots att 100 personer sökte en tjänst gick den till regionpolischefen Ulf Johanssons flickvän, enligt Expressens granskning.
Uppdaterad 2024-03-12|Publicerad 2023-02-14
Det var i december som härvan inom polisen, med polisanmälningar och anklagelser om jäv uppdagades. Två förundersökningar, där regionpolischef och ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving har delgivits misstanke pågår. Saken utreds också externt.
Nu avslöjar Expressen att ytterligare en av rikspolischefen Anders Thornbergs närmaste medarbetare har polisanmälts.
Det handlar om grovt tjänstefel och de som pekas ut är regionpolischefen Ulf Johansson och ytterligare två chefer under honom. Enligt tidningen har de varit delaktiga när Ulf Johanssons flickvän anställdes.
Flickvännen hade ingen tidigare erfarenhet från polismyndigheten när hon sökte jobbet som samordnare vid Stockholm City. Då var Ulf Johansson chef för region Stockholm.
– Det är klart att många reagerade när Ulfs flickvän sökte tjänsten på polisen. Jag tycker det var olämpligt att hon sökte tjänsten i Stockholm samtidigt som han var Stockholms högste polis då, säger en polisanställd med insyn i rekryteringsprocessen, till Expressen.
En annan anställd säger:
– Ulf Johansson kände till allt som skedde och höll sig lite på avstånd, men det var hans kompisar som tog beslutet och de visste ju precis vem hon var.
Enligt anmälan ska Johansson ha fått information om de sökande vid ett möte, något han själv förnekar för tidningen.
”Jag vill sammanfattningsvis säga att jag inte har beslutat eller på annat sätt medverkat i min sambos rekryteringsprocess eller anställningsärende. Ansvarig för rekryteringsprocessen var polisområde Stockholms city. Polismästaren i Stockholms city beslutade om min sambos anställning”, skriver han till tidningen.
Enligt Expressen är dock polismästaren och Johansson vänner privat.
Utreds som tjänstefel
Polisanmälan om tjänstefel har lagts ned och ingen förundersökning har inletts, eftersom jävsförhållandet inte ansågs vara tillräckligt starkt.
Ärendet har nu skickats till polisens personalansvarsnämnd som ska göra en arbetsrättslig utredning om eventuellt tjänstefel.
Ulf Johansson är nu regionpolischef för Uppsala, Västmanland och Gävleborgs län.
Härvan inom polisen
Det var i december som Expressen avslöjade att regionpolischef och ställföreträdande rikspolischef Mats Löfving blivit polisanmäld två gånger, bland annat för grov fridskränkning, olaga förföljelse, ofredande och misshandel. Linda Staaf pekades ut som offret men anmälningarna lades snabbt ned.
Själv anser inte Staaf att hon utsatts för brott.
Löfving har delgivits misstanke om två brott.
Dels handlar det om grovt tjänstefel i samband med att han tillsatte Linda Staaf som chef för Nationella operativa avdelningen (NOA) 2015, dels om ett beslut om att tilldela Staaf tjänstevapen 2020.
Samtidigt pågår en extern utredning."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram