Axiom I Israel

2024-03-13
Ja vem signalerar vad och varför...
Att IDF måste hantera sin "egen" skapelse och att expansionen måste avbrytas, är nu ett axiom.

https://www.svd.se/a/wA7a2d/hotet-mot-netanyahu-stora-protester-vantas
"Det är oklart om Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och hans politiska koalition kommer att kunna stanna vid makten, enligt en underrättelserapport från USA.
Amerikanska underrättelseuppgifter tyder på att det finns anledning till oro gällande Israels plan för krigets slut. Dessutom kan Netanyahus styrande koalition kan vara i fara.
”Misstron mot Netanyahus förmåga att styra har fördjupats och breddats bland allmänheten från redan höga nivåer före kriget, och vi förväntar oss stora protester som kräver hans avgång och nyval”, står det i rapporten som riktar in sig på globala hot mot USA:s nationella säkerhet.
Den årliga hotbedömningen presenterades under måndagen i en utfrågning i senatens underrättelseutskott. I rapporten konstateras att amerikansk underrättelsetjänst befarar att kriget mellan Israel och Hamas kan leda till en regional konflikt i Mellanöstern med globala konsekvenser.
Vidare konstateras att det kommer att bli svårt för Israel att lyckas med sitt mål att förstöra Hamas i Gaza. Landet kommer att möta väpnat motstånd från Hamas i flera år framöver, ”vilket gör det möjligt för upprorsmän att gömma sig, återfå styrka och överraska israeliska styrkor”, står det i rapporten.
I bedömningen avhandlas också annan utveckling i världen, bland annat Kina, Iran, Ryssland och kriget i Ukraina."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram