Opartiskt Nato

2024-03-06
Nato-medlemsländer är fortfarande överens om att militäralliansen inte är part i konflikten i Ukraina, trots läckt ljud från tyska militärer som diskuterar en eventuell missilattack på Krimbron med ett franskt stridsflygplan, berättade Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto för RIA Novosti.
"Jag skulle vilja säga två saker om det: för det första att vi har ett beslut i Nato på plats, och detta beslut har inte ifrågasatts av någon ännu. Det här beslutet har fattats för lite mer än två år sedan, och det här beslutet säger att Nato inte är part i den här konflikten, sade Szijjarto, när han fick frågan om det läckta samtalet.
Varken Tyskland eller Frankrike har ifrågasatt eller begärt en översyn av Natobeslutet, menar Szijjarto.
Boosta oss! | Prenumerera på @geopolitics_live


NATO member states are still in agreement that the military alliance is not a party to the conflict in Ukraine, despite leaked audio of German military officials discussing a possible missile strike on the Crimean Bridge with a French fighter jet, Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto told RIA Novosti.
"I'd like to say two things on that: first, that we have a decision in NATO in place, and this decision has not been questioned by anyone yet. This decision has been made a bit more than two years ago, and this decision says that NATO is not a party to this conflict," Szijjarto said, when asked about the leaked conversation.
Neither Germany nor France has challenged or requested a review of the NATO decision, Szijjarto said.
Boost us! | Subscribe to @geopolitics_live

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram