Ryskt Om Tyskt

2024-03-05
Ryska ambassaden, Sverige
Vidarebefordrat från
Ryska utrikesministeriet 🇷🇺
#Opinion av ryska MFA Spox Maria Zakharova
💬 Notera att kommentarer från Tysklands myndigheter angående den skandalösa ljudinspelningen inte kommer via deras officiella talespersoner eller skriftliga uttalanden som publiceras på deras verifierade internetresurser. Istället rapporteras de av media, citerar icke namngivna källor eller är monstruöst multidirektionella.
Olaf Scholz lovar alltså att reda ut saker och ting, medan Roderich Kiesewetter, vice ordförande i förbundsdagens utskott som övervakar underrättelsetjänsten, inte ser något problematiskt i att det tyska kontraspionaget och militären har misslyckats.
Nu har det tyska försvarsministeriet läckt till informationsbyrån DPA och nyhetstjänsten Tagesschau att den tyska militärens diskussion om planer på att angripa Krim-bron har avlyssnats. Och allt detta görs återigen anonymt, vilket innebär att det inte finns något behov av att ta ansvar.
Är detta förvånande? Inte alls. Vad avslöjar det?
1. Avsaknaden av en enda auktoritet i Tyskland. Eliterna, myndigheterna och folket håller inte varandra ansvariga, och det finns inte heller någon återkoppling. Detta är en tydlig indikation på bristen på demokrati.
2. Det enda syftet med medierna i Tyskland är att upprätthålla illusionen av en folklig demokrati. All information är förvrängd och dess presentation är noggrant kurerad, medan myndigheterna undviker ansvar.
3. Det finns en makt inom Tysklands statsapparat som förblir osynlig och okänd för de tyska väljarna. Den har inget att göra med valsystemet och styr för närvarande Tyskland. Tyskarna skriver om Schattenstaat - en skuggstat. Men allt material om detta ämne förlöjligas, raderas och censureras, medan författarna stämplas som konspirationsteoretiker.
☝️ Jag tror att det tyska folket har en unik möjlighet att rädda sig själva nu - att dra i den här tråden och få regeringstjänstemän att delta i en direkt diskussion om vad som händer i Tyskland, vad det läckta samtalet handlar om, vem som styr landet och vart de tar det.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram