2024 12 16

2024-02-16
https://www.youtube.com/watch?v=LVFlGz7lkkU

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss gärna:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline N.)
PATREON: https://patreon.com/defria_se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se
HEMSIDA: https://defria.se/

Detta har vi förklarat på denna sida i många år nu, faktiskt redan före Donald Trump dök upp på den politiska scenen.

Så HUR kan man egentligen veta att det pågår ett koordinerat samarbete mot den Djupa Staten? Jo genom att värdera olika opinionsbildningsinsatser både sekventiellt och parallellt parterna emellan, samtidigt som man håller i minnet att den Djupa Staten finns etablerad - om än i olika omfattning och betydelse - överallt.

Är det verkligen helt säkert att Donald Trump utgör hjärtat av problemet, eftersom han konsekvent har tagit "dåliga", alltför krigsbejakande beslut när bättre och mindre kontroversiella alternativ fanns tillgängliga, något som inte nödvändigtvis alltid skulle skyllas på hans dåliga val av rådgivare?

Desinformation, kamouflage och list är några av de sätt man kan påverka resultatet av ett krig.
Ryssarna har tagit dessa gamla konster till en annan nivå med hjälp av teorin om Reflexiv Kontroll (RC).

Donald Trump spelar detta reflexiva kontrollspel på en närmast konstnärlig nivå. Xi Jingping är uppfostrad att önska någon han vill illa, ett evigt liv. Så han klarar sig rätt bra kan man utgå ifrån.

Utvecklad av ryska militärstrateger på 1960-talet, RC syftar till att förmedla information till en motståndare som skulle påverka dem att frivilligt fatta ett beslut som önskas av initiativtagare till åtgärden. Den kan användas mot antingen humana eller datorbaserade beslutsprocessorer. Ryssland använder det inte bara på strategisk och taktisk nivå i krig, utan också inom det geopolitiska området.
Ryska arméns Generalmajor MD Ionov var bland de tidiga förespråkarna för RC, och har drivit det sedan 1970-talet. I en artikel år 1995 konstaterade han att syftet med reflexiv kontroll är att tvinga en fiende till att fatta beslut som leder till hans nederlag genom att påverka eller styra dennes beslutsprocess.
Ionov anser att detta är en form av hög konst som grundas med nödvändighet på en intim kunskap om mänskligt tänkande och psykologi, militärhistoria, rötterna i det enskilda konflikten, och kapaciteten hos konkurrerande stridande tillgångar - enheter.

Timothy L. Thomas skriver i Journal of slavistik: "I ett krig där reflexiv kontroll är anställt, kommer den sida med den högsta graden av reflexion (sidan som bäst kan imitera andra sidans tankar eller förutsäga dess beteende) att ha de bästa chanserna att vinna. Graden av reflexion beror på många faktorer, varav de viktigaste är analytisk förmåga, allmän lärdom - bildning och erfarenhet, och omfattningen av kunskap om fienden. "

Om framgångsrikt uppnått, gör reflexiv kontroll över fienden det möjligt att påverka deras stridsplaner, deras syn på situationen och hur de slåss. RC metoderna är varierande och innefattar kamouflage (på alla nivåer), desinformation, uppmuntran, utpressning med våld, och att korrumpera olika tjänstemän och officerare.

Enligt Robert C. Rasmussen för Centrum för International Maritime Security, "Det är precis den här typen av tillämpning av Reflexiv Kontroll som en ung Vladimir Putin skulle ha lärt sig i hans tidiga utbildning på 401: a KGB skolan och under sin karriär som en KGB / FSB officer. "

"I en färsk intervju säger sig president Putin föredra Biden framför Trump.

Rysslandsanalytikern Hugo von Essen tror att den ryske ledaren på ett dolt sätt försöker påverka USA-valet.
– Det kan vara ett sätt att hjälpa Trump, säger han.

Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här
https://myspodd.defria.se
Följ De Fria på Telegram!
https://t.me/defria
The Free People's Movement på YouTube!
https://youtube.com/TheFreePeoplesMovement

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram