Skyttedal Blir Politisk Vilde

2024-02-15
Vi kan väl såga som så att politiker som har sin meritering grundad i partier, är tämligen snabbt utdöende församling...
https://www.svd.se/a/wAwAen/sara-skyttedal-lamnar-kd-blir-politisk-vilde
"Efter många turbulenta turer lämnar Sara Skyttedal nu Kristdemokraterna, berättar hon för Expressen. Hon stannar dock kvar i Europaparlamentet som politisk vilde.
Sara Skyttedal har inte längre förtroende för partiledare Ebba Busch.
– Nej. Verkligen inte. Jag känner inte att jag litar på ett ord, säger hon till tidningen.
För snart en månad sedan blev det känt att Sara Skyttedal petades som toppnamn på partiets EU-vallista. I stället föreslogs högerdebattören Alice Teodorescu Måwe som förstanamn.
Det hade då framkommit att hon fört samtal med Sverigedemokraterna. Enligt uppgifter till SvD ville Skyttedal toppa SD:s EU-vallista och ska ha pratat om att utföra konsultuppdrag för SD. Partiet ska ha sagt nej till båda delarna.
Ebba Busch beskrev då agerandet som förtroendeskadligt.
– Det här beslutet baserar sig på kontakter hon haft med annan part. Och också på sättet hon valt att redogöra, eller snarare inte redogöra, för de här kontakterna visavi partiet, sa partiledaren.
Sara Skyttedal säger nu till Expressen att hon och partiledaren har uppfattat situationen på olika sätt.
– Det är en ganska märklig situation, att jag varken har fått bli hörd av den styrelse som fattat det här beslutet och sedan inte ens fullt ut fått reda på skälen till varför man har landat där man har gjort. Det är en situation jag inte riktigt känner att jag kan befinna mig i, säger hon.
EU-valet i Sverige hålls den 9 juni i år. I morgon, fredag, har KD extra partifullmäktige för att spika sin EU-vallista.
SvD söker partiledare Ebba Busch och partisekreterare Liza-Maria Norlin."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram