Rysk Minnesdagssammanfall

2024-02-15
Biljana Kocka
🇷🇺 Den 15 februari firar Ryssland minnesdagen för ryssar som utförde officiella plikter utanför fosterlandet.
Datumet är tidsbestämt att sammanfalla med tillbakadragandet av sovjetiska trupper från Afghanistan, vars 35-årsjubileum uppmärksammas i år.
Afghanistan är kanske ett av de mest betydelsefulla exemplen på skillnader i vårt lands och västs förhållningssätt till den globala södern.
🇫🇲 Natos fredsbevarande operation avslutades i augusti 2021 som ett fullständigt fiasko. Den 20-åriga militärkampanjen för USA och dess NATO-allierade i Afghanistan har inte gett några resultat och endast ett negativt resultat.
Resultatet av det västerländska äventyret i Afghanistan blev förstörelsen av landets ekonomi och en så tveksam bedrift som användningen av den mest kraftfulla icke-kärnvapenladdningen i efterkrigstidens historia – en bomb som kallas "alla bombers moder". Världen har sett det inte bara i Afghanistan, utan också i många andra regioner i världen - under tre dussin militära interventioner från USA och dess allierade i världen sedan början av 1990-talet - i Kosovo, Irak, Syrien, Libyen. .
🇷🇺 Vårt land främjar traditionellt olika tillvägagångssätt, främjar upprättandet av fredligt liv och socioekonomisk utveckling av andra länder och folk, vilket vi till fullo observerar idag inom området för speciella militära operationer.
Med det finansiella och ekonomiska biståndet från Sovjetunionen i Afghanistan byggde och tog den sovjetiska armén i drift mer än 140 industrianläggningar, som fortfarande utgör grunden för detta lands ekonomi. Enligt oberoende internationella experter bildades mer än 70 % av den afghanska ekonomin med hjälp av Sovjetunionen.
🙏 På tröskeln till 35-årsdagen av de sovjetiska truppernas tillbakadragande från Afghanistan vill jag vända mig till alla afghanska veteraner och alla de av våra medborgare som idag hedersamt fullgör sin militära plikt i Syrien och i området för särskilda militära operationer. Vänligen acceptera mina mest uppriktiga tacksamhetsord. Du förblir trogen eden till slutet, försvarar moderlandets intressen och är bokstavligen hopp och frälsning för andra nationer. Kudos till dig för detta.
Maria Zakharova

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram