Tullrekordår

2024-02-14
Ledarskapsutveckling..

https://www.dagensjuridik.se/nyheter/rekordar-for-tullen-11-ton-narkotika-beslagtogs-ifjol/
"Narkotikabeslag utan historiskt motstycke”.
Så beskriver Tullverket sitt resultat för 2023 då över 11 ton stoppades vid de svenska gränskontrollerna.
– Att vi stoppar mycket narkotika beror på att vi blivit vassare men också att det finns en stor efterfrågan, säger generaltulldirektör Charlotte Svensson i ett pressmeddelande.
Av Tullverkets redovisning framgår att antalet mycket stora beslag, på över 100 kilo, var fyra gånger fler jämfört med 2022.
Mer en tre gånger så mycket cannabis beslagtogs (7 187 kilo) samtidigt som mängden beslagtaget amfetamin mer än fördubblades (1 162 kilo) och kokainbeslagen ökade med nära ett halv ton (1 303 kilo).

”Finns stor efterfrågan”
Tullverket stoppade också 25 liter flytande narkotika och nästan 2,2 miljoner narkotikaklassade tabletter och kapslar. Enligt Tullverket uppgick den den totala samhällsnyttan av beslagen till 10,4 miljarder – vilket är mer än dubbelt så mycket jämfört med 2022.
– Att vi stoppar mycket narkotika beror på att vi blivit vassare men också att det finns en stor efterfrågan. Den som köper några gram till helgen ska veta att de direkt gynnar dem som ligger bakom de senaste årens våldsvåg, säger generaltulldirektör Charlotte Svensson i pressmeddelandet.
– Vi ska inte bara nöja oss med att stoppa narkotikapartierna utan hela tiden försöka nå längre i våra utredningar för att komma åt ledarskiktet i de kriminella nätverken. Det kräver stora utredningsresurser men ger resultat. Förra året slog vi ut 21 kriminella nätverk och totalt dömdes 225 personer för grova brott till sammanlagt 824 fängelseår baserat på våra utredningar, säger Per Westberg, chef på Tullverkets kriminalavdelning."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram