Resolution I Representanthuset För Åtal Mot Mayorkas

2024-02-14

❗️ USA:s representanthus antog en resolution om att åtala inrikes säkerhetsminister Alejandro Mayorkas för hans påstådda misslyckande att säkra USA:s gränser från olaglig invandring, vilket gjorde honom till den andra sittande kabinettssekreteraren någonsin att åtal
Husets lagstiftare godkände resolutionen att föra artiklar om åtal mot Mayorkas i en omröstning 214-213 på tisdagen, efter att insatsen misslyckats i en omröstning förra veckan.
Resolutionen anklagar Mayorkas för att vilja och systemisk vägran att följa och verkställa invandringslagar.
"Om sekreterare Mayorkas verkligen ville göra sin plikt av det amerikanska folket, skulle han börja verkställa våra lagar och kräva att Bidenadministrationen vidtar de åtgärder som republikanerna tydligt har lagt ut för att säkra gränsen i HR 2. Som det ser ut har sekreterare Mayorkas inte visat någon avsikt att börja följa våra lagar och försvara våra samhällen", sade majoritetsledaren Steve Scalise i ett uttalande om resolutionen.
Förra veckan misslyckades insatsen att passera USA:s representanthus, delvis för att Scalise var frånvarande från omröstningen på grund av behandling för blodcancer. Åtgärden går nu till senaten för demokrat-majoriteten, som ska hålla en riksrättegång mot Mayorkas.
Prenumerera på @geopolitics_live

❗️ The US House of Representatives passed a resolution to impeach Homeland Security Secretary Alejandro Mayorkas for his alleged failure to secure the United States’ borders from illegal immigration, making him the second sitting Cabinet secretary ever to be impeached.
House lawmakers passed the resolution to bring articles of impeachment against Mayorkas in a vote of 214-213 on Tuesday, after the effort failed in a vote last week.
The resolution accuses Mayorkas of willful and systemic refusal to comply with and enforce immigration laws.
"If Secretary Mayorkas truly wished to do his duty by the American people, he would start enforcing our laws and demand the Biden Administration take the actions House Republicans have clearly laid out to secure the border in HR 2. As it stands, Secretary Mayorkas has demonstrated no intention to begin complying with our laws and defending our communities," House Majority Leader Steve Scalise said in a statement on the resolution.
Last week, the effort failed to pass the US House of Representatives, in part because Scalise was absent from the vote, due to receiving treatment for blood cancer. The measure now heads to the Democrat-majority Senate, which will hold an impeachment trial against Mayorkas.
Subscribe to @geopolitics_live
https://www.dn.se/varlden/riksratt-for-bidenminister-efter-ny-omrostning/
"Republikanerna har anklagat Mayorkas för att ”medvetet och systematiskt” ha underlåtit att hålla landets gräns säker.
Med endast en rösts övervikt, 214–213, röstade det republikanskt dominerade representanthuset för ett riksrättsförfarande.
Vid en omröstning förra veckan valde tre republikaner att inte rösta ja som sina partikamrater, varför förslaget då föll. De röstade nej igen. Men eftersom republikanen Steve Scalise återkommit från sin cancerbehandling, något som Republikanerna väntat in för att kunna hålla den nya omröstningen, fick förslaget stöd denna gång.
Ministern har anklagats för att inte ha följt USA:s migrationslagstiftning i ett läge där rekordmånga migranter kommit till gränsen och för att ha gett vilseledande uttalanden om säkerhetsläget vid gränsen.
USA:s president Joe Biden kritiserar de republikanska politikerna för att visa prov på partipolitik som strider mot konstitutionen och som ”historien inte kommer att se på med blida ögon”.
I uttalandet säger Biden att de riktat in sig på en ”hederlig tjänsteman för att spela sitt futtiga politiska spel”.
När riksrättsförfarandet nu fått grönt ljus i representanthuset går det vidare för behandling i senaten. Där har Demokraterna majoritet."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram