Sammansatt Från Röven Till Stureplan

2024-02-06
Men här sitter visst alla samman från Röven till Stureplan...

"Nevs (National Electric Vehicle Sweden), med grundaren och dåvarande huvudägaren Kai Johan Jiang, köpte större delen av Saabs konkursbo för 1,7 miljarder kronor, affären blev klar den 31 augusti 2012. 2019 tog kinesiska Evergrande över Nevs. 2021 varslade Nevs knappt 300 anställda om uppsägning i Trollhättan."
https://www.realtid.se/kryptobetalbolag-kopte-knarkflygplan-och-hjalpte-nevs-agarbolag-med-finansiering/
"Kryptobetalbolag köpte knarkflygplan och hjälpte Nevs ägarbolag med finansiering
Dragon Global Solutions är bolaget som hanterade slutbetalningen för ett knarksmugglingsflygplan som bland annat användes av Stureplansmördaren Tommy Zethraeus. Dragon Global Solutions är även bolaget som skulle hantera noteringen av kryptotoken EVNOW, en satsning från EV Electra, som äger bilföretaget Nevs i Trollhättan. Bakom betalbolaget står den tidigare börs-vd:n Anthony Norman. Närmast väntar en börsnotering för EV Electra, genom ett omvänt förvärv av det tidigare cannabisbolaget DrazCanna.
Utmaningarna har varit många för elbilsföretaget Nevs, som 2012 köpte inkråmet av Saab Automobile i Trollhättan. Förra året fick Nevs vd Stefan Tilk sparken av det krisande kinesiska fastighetskonglomeratet Evergrande och bolaget gjorde sig av med 320 av bolagets 340 anställda. I december kom beskedet att Nevs köps av startupföretaget EV Electra från Libanon, ett besked som Nevs nya vd Nina Selander kommenterande med ordet ”underbart”.
Ganska så snart uppstod dock frågetecken kring köparen EV Electra, och elbilsexperten Peter Esse sa till Realtid att ”det kändes olustigt redan vid presskonferensen och en snabb titt på deras webbsida gjorde mig ännu mer misstänksam”. Då handlade det bland annat om EV Electras påstådda bilstöld från Detroit Electric – något som gjorde EV Electras vd Jihad Mohammad sur. En ännu större fråga var dock hur EV Electra skulle kunna finansiera Nevs verksamhet framöver.
Ganska så snart kom det fram att EV Electra hade koppling till en kryptotoken vid namn EVNOW, som i november 2021 lanserades av EV Electra tillsammans med den misstänkte ekobrottslingen Anthony Norman och hans bolag World Equity Expo. Ett fåtal veckor innan EV Electra köpte Nevs så rensade dock bolaget bort kopplingen till EVNOW från sina webbsidor.
– Det är vanligt i dessa typer av sammanhang att man försöker frisera underlaget i efterhand. Men de borde veta att det som en gång har publicerats på nätet i princip alltid går att hitta, om man vet var man ska leta, säger bedrägeripreventionsexperten Anders Björkenheim till Realtid.
Anthony Norman är för övrigt välkänd i Realtids spalter, då vi har skrivit om hans framfart från Cellpoint 2009 till Camallit 2021. Han var även vd för börsnoterade Trig Social Media, som senare bytte namn till Stockholm IT Ventures. Dessutom har han även tagit över sfärbolaget Koggbron Fastigheter, som senare bytte namn till Auragen Realty.
Nu kan Realtid även avslöja kopplingen mellan Anthony Norman och det knarkflygplan som användes av den så kallade Stureplansmördaren Tommy Zethraeus och hans medkompanjoner, för att bland annat frakta 50 kg kokain till Storbritannien och 222 kg cannabis till Norge. Sveriges Radio skrev om flygplanet i höstas i samband med kopplingar mellan det nedlagda glasbruket i Orrefors och Omar Belwani, som går under namnet Greven/Strängnäs och har en central roll i den kurdiska räven Rawa Majids kriminella nätverk Foxtrot. Flygplanet i fråga, SE-KKY, köptes under i början av 2022 för en knapp miljon kronor, varav 250 000 kronor kom från Sunfite AB och resten från Dragon Global Solutions Ltd, som ägs av just Anthony Norman.
Vad som händer för Nevs framöver är oklart, men närmast väntar börsen i USA för ägarbolaget EV Electra. Det sker genom ett omvänt förvärv av noterade DrazCanna Inc, som tidigare var inriktade på cannabisodling. DrazCanna kommer att byta namn och antalet aktier ska ökas från nuvarande 500 miljoner till 1,2 miljarder aktier."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram