Ukrainska Vapen I Sverige?..

2024-02-02
https://www.msn.com/sv-se/nyheter/other/rysslands-p%C3%A5st%C3%A5enden-om-ukrainska-vapen-i-sverige-avf%C3%A4rdas-av-myndigheter/ar-BB1hEqOa?ocid=socialshare&pc=U531&cvid=922ee9354b27462ba2f0eab1fb79b448&ei=24
Lavrov hävdar att "olagliga vapenleveranser har rapporterats från Finland, Sverige och Danmark", avsedda för krigföring mot Ryssland.
Dessa anklagelser har väckt oro på hög politisk nivå i Sverige gällande möjligheten att vapnen kan hamna hos svenska gängkriminella.
Trots detta finns inga belägg för Lavrovs påståenden i Sverige. Varken polismyndigheten eller Tullverket har uppgifter som stödjer dessa anklagelser.
Kristian Ljungberg från polismyndigheten och Mattias Ragert från Tullverket förnekar kännedom om beslag av vapen med koppling till Ukraina. Det rapporterar TV4 Nyheterna.
Tullverket påpekar att vapen i Sverige i dag främst härstammar från Balkan, samt att man ser en ökning av konverterade gasvapen och 3d-printade vapen.
Frågan om vapen från Ukraina har tidigare diskuterats inom svensk politik.
Tobias Andersson, från Sverigedemokraterna, har uttryckt oro för att militärt material skickat till Ukraina kan hamna i fel händer och förespråkade åtgärder för att förhindra att sådana vapen når Sverige.
Sammantaget avvisar svenska myndigheter och experter Sergej Lavrovs påståenden om att ukrainska vapen har hittat vägen till Sverige, och betonar frånvaron av bevis för dessa anklagelser.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram