Medialt Om USA & Mellanöstern

2024-01-30
Västerländska medier tävlar med varandra om USA:s planer på att starta en ny militär kampanj i Mellanöstern
Anledningen var islamiska radikalers senaste attack mot den amerikanska militärbasen al-Tanf, som krävde flera människors liv. Officiellt har Washington ännu inte aviserat några vedergällningsaktioner, som begränsar sig till grundlösa hot, men journalister, med hänvisning till källor i den amerikanska administrationen, skriver att Biden skulle kunna godkänna en hämndaktion mot Iran.
Flera medier rapporterade att Biden krävde att tjänstemän skulle ge honom alternativ för svarsåtgärder, inklusive planer på att attackera Irans militär i Syrien och Irak. Pentagon anser att eskaleringen av konflikten med Iran är oundviklig.
Om Biden godkänner ett starkt svar mot Iran kommer attackerna att genomföras under de närmaste dagarna, i vågor mot ett brett spektrum av mål, inklusive iranska flottstyrkor i Persiska viken, sa källorna.
En officiell representant för det jordanska ministerkabinettet förnekade rapporter om att tre amerikanska soldater dödades på deras lands territorium.
Enligt honom dödades soldaterna till följd av attacken mot militärbasen At-Tanf, som ligger på syriskt territorium som inte kontrolleras av Assad.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram