Blir Det Krig?..

2024-01-30
Spännande 😉
Men allvarligt talat så samtidigt skriver Politico, "kan ett nytt dyrt krig skrämma bort väljare."
Ja det kan ju faktisk skapas insikter om att man kan dö av krig...
https://omni.se/varlden-haller-andan-infor-usas-svar-har-vi-natt-en-punkt-utan-atervando/a/8JgrbG
"Världen håller andan inför USA:s svar: ”Har vi nått en punkt utan återvändo?”
USA:s president Joe Biden är under enorm press att slå tillbaka efter helgens dödliga drönarattack mot en amerikansk militärbas i Jordanien. Det skriver The Guardians Simon Tisdall i en analys.
USA har pekat ut Iran-allierade milisgrupper för attacken. Det har viftats bort av Iran, ett avfärdande som få i Washington köper.
Tisdall skriver att hämnd direkt mot Iran skulle vara en katastrof: Det skulle förlänga Gazakonflikten, nästan säkert trigga en attack från Hizbollah mot Israel och destabilisera styren i Egypten, Jordanien och Gulfstaterna. Det vore dessutom en present till Israels premiärminister Benjamin Netanyahu som länge velat se militära aktioner mot ärkefienden, skriver Tisdall.
”Är det nu det händer? Har vi nått punkten där det inte finns någon återvändo?”
Sky News Dominic Waghorn skriver att Biden fått en lista på alternativ från Pentagon och att han så snart som i kväll kan komma att ge klartecken till ett militärt drag i Mellanöstern.
”USA:s fiender har gått för långt: Att inte agera är inget alternativ, men en överreaktion kan få det att smälla i Mellanöstern och orsaka ett regionalt krig.”
Flera bedömare pekar därtill på att Bidens balansgång är svår eftersom han måste hantera opinionen på hemmaplan inför presidentvalet. Republikanska senatorer har krävt att USA attackerar Iran. Samtidigt, skriver Politico, kan ett nytt dyrt krig skrämma bort väljare."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram