Litauiska Soldater På Gotland

2024-01-28
Det andra mörka molnet är Donald Trumps framgångar i Republikanernas primärval. Han är ingen vän av Nato och har även talat om att ta USA ut ur försvarsalliansen.
Vad händer om Trump vinner presidentvalet?
– Jag vill inte dra några snabba slutsatser om det. Vi har ju gått igenom en period med honom som president tidigare och det var något av en chock för alliansen. Men vi anpassade oss och en del av Trumps kritik var rättvis. Det fick många länder att öka finansiering till sitt eget försvar. Men det är klart att det finns en oro. USA:s närvaro i Europa är en av huvudpelarna för vår säkerhet.
Farfar var Litauens första statschef efter frigörelsen från Sovjet
Gabrielius Landsbergis är född 1982 och är sedan december 2020 Litauens utrikesminister. Tidigare har han varit EU-parlamentariker 2014–2016 och därefter ledamot av Litauens lagstiftande församling, Seimas. Han är medlem av kristdemokratiska partiet Fosterlandsförbundet.
Han är barnbarn till Vytautas Landsbergis, som var en av ledarna för Litauens demokrati- och frigörelserörelse under 1980-talet. När Litauen blev självständigt från Sovjetunionen 1990 blev Vytautas Landsbergis Litauens första statschef.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram