Himmlers Sverige

2024-01-27
Men har man sett, Ahnenerbe..... 😉
Lite Hewitt och Swedish Match på det med lite Felix Kersten, så skall vi nog får se att inte bara bussar som är vita på utsidan kan vara nog så svarta på insidan..
https://www.st.nu/2024-01-26/sundsvallshistoriker-nominerad-till-arets-bok
"Sundsvallshistoriker nominerad till Årets bok
26 januari 2024 17:30
"Säkert var vi många som inte visste att Heinrich Himmler, Hitlertysklands store ideolog, hade särskilda planer för Sverige i det storgermanska rike han planerade.
Sundsvallshistorikern Lennart Westberg upplyste oss om det i boken “Himmlers Sverige. Visioner och verklighet”. Nu är boken nominerad till Årets Bok om svensk historia 2023.
Svenskarna var, enligt SS-chefen Heinrich Himmler, de mest renrasiga representanterna för den germanska rasen. När Tyskland vunnit det stora kriget skulle de traditionella nationalstaterna i Europa ersättas med ett övernationellt storgermanskt rike, Där skulle svenskarna få en privilegierad plats i den nya eliten.
Lennart Westberg.
Bild: Historiska media
För att förbereda detta gjorde Himmler under 1930- och 40-talen många försök att infiltrera det svenska samhället och bygga upp nätverk av sympatisörer inom bland annat polisen, läkarkåren och jordbruksrörelsen. Han genomförde “arkeologiska” expeditioner i Sverige och värvade gärna svenska frivilliga till den politiska militärstyrkan Waffen-SS.
Lennart Westberg, som även tidigare skrivit flera böcker om svenskars roll i krig, ser “Himmlers Sverige” som sin viktigaste bok. Därför är han extra glad över nomineringen.
– Jag är egentligen inte militärhistoriker utan mer intresserad av politik och ideologier. Detta är både oväntat och spännande, säger han.
Priset “Årets Bok om svensk historia” har delats ut sedan 2002 av nättidningen Svensk Historia. Varje år nomineras åtta böcker som utkom året före, fyra utsedda av en jury där bland andra förra årets pristagare deltar, de andra fyra utifrån vilka böcker tidskriftens läsare helst läste om på tidningens boksidor under föregående år.
Bland de åtta kandidaterna får sedan Svensk Historias läsare rösta fram en vinnare via nätet. Lennart Westberg har att tampas med bland annat vikingar, den karolinska armén, Sten Sture den yngre och familjen Myrdal.
Röstningen pågår fram till den 16 februari."

https://carlnorberg.se/2023/03/15/warszawasvenskar-himmlers-massor-felix-kersten/

https://carlnorberg.se/2024/01/04/hewitt-wallenberg-himmler/

https://carlnorberg.se/2021/10/11/himmler-som-gudfar/

https://carlnorberg.se/2020/12/07/himmler-vlassov/

https://carlnorberg.se/2020/05/06/himmler-som/

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/MRmeQK/ge-rasbiologins-offer-ordentlig-upprattelse

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram