Pressad Haley I SvD

2024-01-24
Njaaaee.. tänk om det är någonting med Nikki Haleys valbarhet utifrån hennes föräldrars medborgarskap...
Gav inte hon bort mark till ett CCP-anslutet kinesiskt företag.
The Birdbrainshow kan alltså tyvärr vara en dokusåpa - hur fan det ens kan vara möjligt.
Om hon inte är aktris så får man nog i så fall tillstå att utvecklingen har gått rasande jävla snabbt, men som sagt så får nog mitt stalltips ändå förbli en plats på Garden of Heroes för henne.
https://www.svd.se/a/3Eyez9/valet-i-new-hampshire-trump-irriterad-pa-haley

" Bara fjorton minuter efter att vallokalerna stängt utsåg nyhetsbyrån AP Donald Trump till vinnare.
Trumps seger i New Hampshire var väntad och tvåsiffrig.
En ovanlig bedrift, särskilt i kombination med förra veckans i Iowa.
Historien talar till Trumps fördel: aldrig förr har en kandidat vunnit båda delstater utan att ta hem partiets nominering.
Samtidigt har de juridiska och politiska omständigheterna aldrig liknat de nuvarande. Expresidenten står inför 91 åtalspunkter och motståndarna utmålar honom som oförenlig med den amerikanska demokratin.
Utmaningar som inte bekommer Trumps kärnväljare. Maga-rörelsen (Make America Great Again) står osvikligt vid expresidentens sida. Anhängarna är tydliga med vilket slags parti de vill ha: ett nationalistiskt och anti-globalistiskt parti med ordning och reda på hemmaplan och hårda bud mot omvärlden vare sig det gäller invandring från Mexiko eller strypt finansiering till Ukraina.
En och en halv timma efter att vallokalerna i New Hampshire stängt lånade Trump ut mikrofonen till sin tidigare rival och numera bundsförvant Vivek Ramaswamy under sitt segertal.
”Det vi sett ikväll är Amerika först besegra Amerika sist”, sa Ramaswamy.
Ett nyckelcitat för att förstå vad det för merparten republikanska väljare handlar om. Nämligen att cementera Maga-rörelsens ställning och säkerställa dess seger över den gamla tidens republikanska parti som många ser Nikki Haley som en representant för.
Haley ägnar sig å sin sida åt en svår balansgång. Den att distansera sig från Trump tillräckligt mycket för att locka de väljare som inte kan tänka sig att rösta på honom, men inte tillräckligt för att avskräcka alla som gör det.
Hon säger å ena sidan att amerikanerna inte vill se en returmatch mellan Trump och Biden, och å andra att hon inte skiljer sig så mycket från Trump som han gör gällande. Understryker sin tuffa invandringspolitik och ifrågasätter etiketten ”moderat” (ungefär måttlig eller mittenorienterad) som hon tilldelats.
För Trumps mest hängivna anhängare representerar hon ändå etablissemanget och hade lika gärna kunnat vara demokrat. Det spelar föga roll att Trump utsett henne till FN-ambassadör och att rivalerna tidigare haft en god relation.
Trump var märkbart irriterad på Haley under sitt segertal. Kommenterade allt från hennes klänning till självförtroende. Enligt Trump är den första antagligen inte lika fin och dyr som den ser ut och det andra obefogat. Framför allt upprördes han av att Haley beskrev valresultatet i New Hampshire som en framgång, och insisterade att det för Haleys del var en ”väldigt dålig kväll”.
För egen del sa han sig inte ha något annat val än att vinna.
”Om vi inte vinner tror jag att vårt land är slut. Det gör jag – jag tror att vårt land är över då.”
En ansenlig del av befolkningen befarar samma sak i händelse av det omvända.
I förra veckan träffade jag en äldre republikan som övervägde rösta på en demokrat för första gången på över ett halvsekel. Orsaken var den utrikespolitik som han fruktar att Trump kommer att driva.
Samtidigt verkar det skönjas en mer pragmatisk inställning till expresidenten.
Medan MSNBC:s programledare och kommentator Rachel Maddows häromdagen liknade Trump vid en diktator och spådde slutet för den amerikanska politiken om han åter blir president, uttalade sig bank-vd:n Jamie Dimon mer diplomatiskt.
Dimon, som på senare år gjort sig känd som en progressiv nästan aktivistisk direktör, överraskade en del genom att säga att Trump gjort mycket bra och uppmanade demokrater att bete sig respektfullt och faktiskt lyssna på vad Maga-republikaner har att säga.
Den inslagna vägen riskerar om något att skada Bidens chanser, varnade Dimon.
Just nu ser det ut som att motståndarna måste vänja sig vid att Trump är på god väg att knipa nomineringen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram