Haley Orolig Över Trumps Mentala Skick

2024-01-21
Ja det är ju som det är med aktörer och aktriser...

https://www.dn.se/varlden/nikki-haley-orolig-over-trumps-mentala-skick/

"Primärvalet i New Hampshire på tisdag har beskrivits som kritiskt för Nikki Haley om hon ska ha en chans att utmana Trump om rollen som Republikanernas presidentkandidat.
Samtidigt blir de verbala attackerna mellan kandidaterna hårdare.
Trumps tidigare FN-ambassadör Nikki Haley – som visserligen riktat kritik mot Trump även vid tidigare tillfällen under valrörelsen – har alltid varit tydlig med att hon tycker att han var en bra president och att hon skulle rösta på honom igen. Men den typen av uttalanden hörs allt mer sällan sedan primärvalen drog igång med Iowa som första delstat i början av veckan.
Under ett kampanjtal i New Hampshire på lördagen verkar Trump ha blandat ihop Nikki Haley med den tidigare demokratiska talmannen Nancy Pelosi. Trump anklagade bland annat Haley för bristande hantering av säkerheten under stormningen av USA:s kongress 2021, trots att Haley inte hade något uppdrag i Kapitolium vid tillfället.
Trump verkar ha blandat ihop Nikki Haley med den tidigare talmannen Nancy Pelosi.
Nikki Haley var inte sen med att svara på förvirringen.
– Den oro jag har, och jag säger inte det här på ett nedlåtande sätt, är att när det kommer till att hantera den press som ett presidentskap innebär så kan vi inte ha någon vars mentala skick kan ifrågasättas, sa Haley till reportrar på lördagen.
– Mina föräldrar är i hög ålder – och jag älskar dem – men när man ser dem nå en viss ålder så börjar saker hända. Det börjar gå nedåt. Det är fakta, fråga vilken doktor som helst.
Haley hävdade även att Trump har en fäbless för auktoritära ledare som Vladimir Putin, Kim Jong-Un och Xi Jinping. I en ny tv-reklam anklagar Nikki Haley Trump för att ha ”skrivit kärleksbrev” till Kim Jong-Un under sin tid som president.
– Han är besatt av diktatorer, säger hon enligt Reuters.
Tidigare i veckan har Trump pratat om hur Haley inte är ”av presidentvirke” och benämnt henne med felstavade varianter av hennes indiska förnamn Nimarata – något som amerikanska medier tolkat som ett hån med rasistiska undertoner.
Opinionsundersökningarna fortsätter dock att tala till Trumps fördel. Enligt en undersökning från Universitet i Suffolk, The Boston Globe och NBC uppger 53 procent att de kommer att rösta på Trump på tisdag. 36 procent av de tillfrågade svarade att de kommer att rösta på Haley. Florida-guvernören Ron DeSantis är fortsatt långt efter, med 7 procent.
På lördagen meddelade den före detta senatorn i Arkansas, Asa Hutchinson, att han ställer sig bakom Nikki Haley. Hutchinson avbröt sin egen kandidatur efter att ha fått mindre än en procent i primärvalet i Iowa. De tidigare kandidaterna Vivek Ramaswamy och Tim Scott har ställt sig bakom Donald Trump."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram