Mello För Israel

2024-01-18
Likabehandlingsambitionerna....

https://www.svd.se/a/O8v8mE/eurovision-arrangoren-israel-far-tavla-i-malmo

"Det blir inte aktuellt att utesluta Israel från att tävla i årets Eurovision Song Contest i Malmö. Det slår arrangören EBU fast.
Klart: Israel får tävla i Eurovision i Malmö
Medlemmarna i den europeiska radio- och tv-unionen EBU som arrangerar Eurovision, bedömer att det israeliska public service-bolaget KAN uppfyller alla krav för att få delta i tävlingen.
”Eurovision Song Contest är en tävling mellan public service-organisationer från hela Europa och Mellanöstern som är medlemmar i European Broadcasting Union (EBU). Det är en tävling för programföretag – inte regeringar – och det israeliska tv-bolaget har deltagit i 50 år”, säger EBU i ett uttalande.
EBU säger sig också vilja värna om tävlingens status som ”ett opolitiskt evenemang som förenar publik över hela världen genom musik”.
Arrangören säger också att beslutet är i linje med hur de internationella idrottsförbunden fortfarande välkomnar israeliska idrottare till stora tävlingar.
Både i Sverige och utomlands har röster höjts för att porta Israel från Eurovision Song Contest med anledning av kriget i Gaza och de många civila dödsoffren.
2022 kastades Ryssland ut ur tävlingen på grund av invasionen av Ukraina, ett beslut som Sverige och de övriga nordiska länderna då stödde."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram