Strawberry, Stordalen & Sundsvall

2024-01-16
Strawberry Quick är en ny twist på en gammal drog, metamfetamin. Methtillverkare försöker alltså att till exempel lura unga att prova sitt mycket beroendeframkallande gift genom att tillsätta det med jordgubbsarom och röd matfärg – då, i vissa fall, till och med förpacka läkemedlet som om det vore vanligt godis.

Vi minns när Storstalin gick från 10 till 40 procent – alltså när Stordalens Strawberry Equities ökade kraftigt sitt ägande i Stureplansgruppen. Förhoppningen var synergier, men framför allt planerades för "fler hotell och ökad tillväxt."

Sedan minns vi när Stureplansgruppen genom en riktad nyemission fick in Cinder Invest som delägare.

Bakom Cinder Invest står bland annat familjen Wallenbergs onoterade ägarbolag FAM.

https://www.st.nu/2024-01-16/stordalens-nya-satsning-i-sundsvall

"Stordalens nya satsning i Sundsvall
Den norske hotellkungen Petter Stordalen ökar sitt imperium.
Nu öppnar hans företag ett Comfort Hotel i Sundsvall.
“Sundsvall är en viktig destination för Strawberry och vi har under en längre period sökt ett komplement till de tre hotell som vi redan har i staden”, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande.
Petter Stordalen genomför en ny satsning i Sundsvall.
I höstas berättade ST att tidigare Örnsköldsviksbon Per Taube köpt åtta olika hotellfastigheter, bland annat First Hotel Strand i Sundsvall.
Nu står det klart att hotellkedjan Comfort Hotel tar över och öppnar sitt första hotell i Sundsvall i First Hotel Strands lokaler.
Etableringen i Sundsvall sker genom ett samarbete med hotelloperatörsbolaget Gest Hotels via ett franchiseavtal.
–Det är jättekul och vi ser fram emot det nya konceptet. Det är glada nyheter, säger Helen Caro, hotelldirektör för First Hotel Strand.
Hon berättar att det inte inte kommer ske några större förändringar i lokalen – eller för personalen.
– Förändringen blir att vi går in i en annan kedja. Hotellet är som hotellet är, men det kommer ske lite förändringar vad gäller deras koncept, säger Helen Caro.
I juni i år ska förvandlingen vara genomförd.
ST har tidigare berättat att det är tuffa tider för hotellbranschen i Sundsvall. Petter Stordalens senaste satsning Clarion, som också är stans nyaste hotell, går med förlust.
Det skrämmer inte den norske hotellkungen.
“Sundsvall är en viktig destination för Strawberry och vi har under en längre period sökt ett komplement till de tre hotell som vi redan har i staden som erbjuder gästerna fullservicerbjudanden, stora konferensytor och restaurangutbud”, säger Petter Stordalen i pressmeddelandet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram