Trump-Chattande Jonna

2024-01-15
Nämen..
https://www.aftonbladet.se/ledare/a/0Q20eB/trump-tycker-kritiker-ska-ruttna-i-helvetet
"2024 kallas för ett ”supervalår”. Nästan hälften av jordens vuxna befolkning kommer att få rösta under året. Vissa val är mer förutbestämda än andra, som vem som kommer att ”väljas” som president i Ryssland i mars.
I Europa har vi val till EU-parlamentet i juni. Även Storbritannien och världens största demokrati, som Indien brukar kallas, går till viktiga parlamentsval.
Men ett val överskuggar alla andra – presidentvalet i USA i november.
En kort andningspaus
Möjligheten att Donald Trump gör comeback i Vita Huset får många av oss att ligga vakna på nätterna. I värsta fall kan de senaste fyra åren bara ha varit en andningspaus.
Under Joe Bidens tid som president har USA åter skrivit under Parisavtalet för klimatet och gjort enorma investeringar i den gröna omställningen. Utan USA:s stöd till Ukraina skulle deras motstånd mot Rysslands brutala invasion sett helt annorlunda ut.
Bidens regering har också lyckats med konsttricket att bromsa in en kraftig inflation utan att skapa massarbetslöshet på kuppen. Trots detta har Joe Bidens popularitet hos väljarna minskat och han kan mycket väl förlora om det blir en repris av valet 2020 mot Donald Trump i höst.
Överlägsen i mätningar
Det verkar inte spela någon roll att Trump har dragit på sig över 90 rättsliga åtal, uppmanat till valfusk och statskupp, förgiftat det amerikanska språket och sagt att han ska bli diktator.
Det här är skillnaden mellan våra elektrifierade elbilar, laddhybrider och elhybrider.
Till skillnad från 81-årige Biden har 77-årige Trump en otrolig medvind. Med all sannolikhet står Trump ohotad som Republikanernas presidentkandidat när partiets primärval inleds med nomineringsmötet i ett kylslaget Iowa idag.
Det är inte längre bara journalister som Trump utmålar som ”nationens fiender”. Under sina valmöten talar han om att ”ge igen” på sina motståndare. Han har nämnt åklagare, tidigare medarbetare och kritiker som ska ”ruttna i helvetet” om han blir återvald.
Det har skrämt upp människor till den grad att de överväger att fly till bland annat Sverige om Trump blir president, rapporterar Sveriges Radio.
”Gud gav oss Trump”
I en video som Donald Trump delat inför primärvalet på sin egen plattform Social Truth säger speakerrösten att Trump är utvald av Gud för att ”ta hand om USA”. Videon är så skruvad och full av lögner att man blir full i skratt.
Ända tills man tänker på vad som kan vara på väg att hända.

Kommer Donald Trump att bli Republikanernas presidentkandidat? Och kan han i så fall också vinna valet igen? Chatta med Jonna Sima klockan 09:00.
Du kan skicka in dina frågor och tankar redan nu!"

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram