Zakharova & Irlands Talan Mot Storbritannien

2023-12-27

🇷🇺🗣 För mindre än ett kvarts sekel sedan förde London ett blodigt inbördeskrig mot sitt eget folk och dödade tusentals. Jag syftar på konflikten i Nordirland, präglad av en aldrig tidigare skådad brutalitet från de brittiska väpnade styrkorna.
London beslutade att det hade gått tillräckligt med tid och nu, med världssamfundets uppmärksamhet fokuserad på Ryssland och Mellanöstern, hade man ett utmärkt tillfälle att rensa sina krigsförbrytare. Och nu, vid jul, antog de Northern Ireland Troubles (Legacy and Reconciliation) Bill.
Försoning och lösning av problematiska frågor verkar vara en bra idé, men målet med lagen ligger någon annanstans.
Med detta lagförslag ger brittiska parlamentariker immunitet från åtal till sina militärer och poliser som har skjutit civila under konflikten.
Nu kommer dessa frågor inte att behöva prövas av en domstol, utan av en kommission för försoning och återlämnande av information. Inga juridiska konsekvenser, inga deadlines, inga arresteringar. Och naturligtvis kommer myndigheterna att kontrollera kommissionens arbete, till skillnad från ett mer eller mindre oberoende rättsväsende.
Det är så London kommer att rehabilitera sina brottslingar.
Det här är inte mina ord. Republiken Irland lämnar in en talan mot Storbritannien vid Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter. Där bor anhöriga till många offer för den brittiska armén under den väpnade konflikten. Regeringen i Dublin är upprörd över Londons beslut. Offren kommer inte att hämnas, och deras mördare kommer att förbli på fri fot helt enkelt för att inte dra onödig uppmärksamhet på frågor från det inte så avlägset förflutna.
Nästa gång du hör Londons moralister föreläsa andra om mänskliga rättigheter och friheter, kom ihåg de brott de har begått mot sitt eget folk under senare tid.
Maria Zakharova

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram