2023 12 22

2023-12-22

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!
Stöd oss:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline N.)
”FN-systemet håller på att bryta sönder i Gaza” - Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare FN. (Som om vore det planerat.)
Non-Violence , även känd som The Knotted Gun , är en bronsskulptur av svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd av en överdimensionerad Colt Python .357 Magnum- revolver med nospartiet knutet i en knut.
Carl Fredrik Reuterswärd gjorde denna skulptur efter mordet på John Lennon, som Reuterswärd var bekant med. När han fick reda på mordet stannade han uppe hela natten för att arbeta med verket, inspirerad av idén att göra en knut på det skjutvapen som mördaren Mark David Chapman hade använt. Han hade tidigare gjort bitar av knutna pennor, som Medium's Memory i Kristianstad 1977. Under 1980-1981 gjorde Reuterswärd en prototyp av ett skjutvapen i naturlig storlek i gips och ett i brons. Dessa förvaras nu i samlingen av Museet för skisser för offentlig konst i Lund.
Den överdimensionerade offentliga versionen av verket planerades för John Lennons minnesmärke Strawberry Fields i Central Park .
Denna skulptur gjordes 1984, men när minnesmärket öppnades 1985 valde Reuterswärd att inte placera den där, med hänvisning till farhågor att den skulle bli stulen. 1988 köpte den luxemburgska regeringen och donerade den till FN. Skulpturen flyttades precis utanför FN:s högkvarter. Här tolkades det inte bara som ett minnesmärke för John Lennon, utan som en symbol mot våld och krig var som helst i världen.
Med facit i hand vet vi ju hur det ligger till med den saken...
Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här
Följ De Fria på Telegram!
The Free People's Movement på YouTube!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram