S Vill Utreda Svenska Maffialagar

2023-12-20
Ja det där med den Djupa Staten kan ju hanteras på många olika sätt 😉
Rudy Giuliani har i flera år levt på sin aggressiva användning av Rico, Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act, som han utövade med dramatisk effekt mot New York gangsters på 1980-talet.
För sina insatser fick han en utmärkelse av den italienska regeringen. Senare, som borgmästare i New York, förvandlade han sin användning av lagen mot utpressning till en slogan och presenterade sig själv som Ricos hjälte.
Som ett skämt överlämnade han stadens nycklar till skådespelaren Sopranos. Sedan fortsatte han på Saturday Night Live och skröt om att "hålla fast vid organiserad brottslighet".
Han kanske inte skrattar så högt nu. Eller så är det ju just precis vad han gör...
Eftersom:
"– Bakom skjutningarna och sprängningarna sitter personer och tjänar stora pengar. Det är dem vi vill komma åt, säger S-ledaren Magdalena Andersson.
– Vi behöver tänka nytt. Ska vi verkligen bekämpa brottsligheten behöver vi komma åt ledarna och deras pengar.
Socialdemokraterna vill därför att regeringen tillsätter en utredning av en svensk variant av den amerikanska maffialagstiftningen, som går under förkortningen RICO.
– Det är en offensiv lagstiftning, säger Andersson.
RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) infördes på 70-talet i USA för att framförallt komma åt den amerikanska maffian. RICO-lagarna gör det lättare att komma åt ledarna i brottsorganisationer, även om de inte själva utfört eller beordrat brotten.
– Man tittar på mönster och beteende i nätverk eller sammanslutningar. Det gör att man kan åtala personer som begått andra brott, även för helheten, säger Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson för S.
– Det har använts framgångsrikt i USA.
Sverigedemokraterna efterlyste en RICO-lagstiftning i Sverige redan 2012. Den moderatledda regeringen vill kriminalisera deltagande i kriminella organisationer och håller på att utreda en sådan lagstiftning,
Men enligt Shekarabi är inte regeringens tänkta lagstiftning samma sak som S nu vill utreda.
– Nej, tyvärr är det inte det. Den bygger på någon slags medlemskap. Vi behöver komma åt strukturen. Alla strukturer bygger inte på medlemskap. Det behövs mycket bredare perspektiv än vad regeringen har, säger Shekarabi.
Han uppger dock att Sverige redan i dag har flera enskilda lagar som påminner om RICO, men att det behövs ett mer samlat och offensivt angreppssätt.
Socialdemokraterna vill även att utredningen tittar på italienska lagar mot maffian."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram