Regeringsvilja Att Stoppa Matchfixning

2023-12-19
Mm..
Regeringen vill ändra i spelförordningen – för att stoppa matchfixning
Regeringskansliet har anmält ett förslag till ändringar i spelförordningen till EU-kommissionen.
Det handlar bland annat om att låta Spelinspektionen inrätta en plattform för informationsdelning i syfte att Sverige ska uppfylla kraven som ställs i den så kallade Macolinikonventionen.
– För att arbetet mot matchfixning ska stärkas ytterligare är det viktigt att ansluta Sverige till Macolinkonventionen och att utöka informationsutbytet vid misstänkt matchfixning, säger finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) i ett pressmeddelande.
Enligt regeringen innebär ändringarna, förutom inrättandet av plattformen, att Spelinspektionen, spelbolag och vissa idrottsförbund får utökade skyldigheter och möjligheter att utbyta uppgifter när man misstänker matchfixning.
Inrättandet av plattformen syftar till att underlätta informationsdelningen och att Sverige ska uppfylla de krav som ställs i den så kallade Macolinkonventionen.
– Matchfixning är i många fall en del av en organiserad och internationellt förgrenad brottslighet.
För att arbetet mot matchfixning ska stärkas ytterligare är det viktigt att ansluta Sverige till Macolinkonventionen och att utöka informationsutbytet vid misstänkt matchfixning, säger finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) i pressmeddelandet.
Efter att anmälan nu skickats in till kommissionen följer nu en frysningstid på tre månader då övriga med­lemsstater och kommissionen har möjlighet att granska förslagen.
WILLIAM ERIKSSON

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram