Sorosfamiljen Avtalar Om Dumpning Av Giftigt Avfall I Ukraina

2023-12-07
Detta var väl i så fall ändå en liten smula menligt för varumärket Soros....
"Familjen Soros gör avtal med Kiev om att använda ukrainsk mark som soptipp för giftigt avfall — journalist
"Det här avtalet tillåter bortskaffande av kemiskt avfall från företag kopplade till finansmannen George Soros i Ukrainas svarta jord", sade han.
PARIS, 1 december /TASS/. De ukrainska myndigheterna planerar att avsätta 400 kvadratkilometer bördig svart jord för bortskaffande av farligt kemiskt och radioaktivt avfall enligt ett avtal med George Soros son Alexander, rapporterade den franska frilansjournalisten Jules Vincent, med hänvisning till en tjänsteman från det ukrainska ministeriet för miljöskydd och naturresurser. .
"Jag publicerar min utredning om avtalet mellan de ukrainska myndigheterna och Alexander Soros. Detta avtal tillåter bortskaffande av kemiskt avfall från företag kopplade till finansmannen George Soros i Ukrainas svarta jord", skrev journalisten på sin X-sida (tidigare känd). som Twitter).
Vincent laddade upp en video av sin utredning, som inkluderar ett inspelat samtal med en anonym tjänsteman. Den ukrainska tjänstemannen hävdade att överenskommelsen hade nåtts vid ett möte mellan Alexander Soros och Andrey Yermak, chef för den ukrainska presidentens kansli, den 7 november. Enligt mannen lämnade presidentkansliet in en begäran till ministeriet om att tilldela 400 kvadratkilometer av mark i regionerna Ternopol, Khmelnitsky och Chernovtsy "för obestämd och förmånlig användning" av västerländska företag. Bland de företag som anges i kopiorna av dokumenten daterade den 7 och 13 november, som skickades till journalisten, finns DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol och Sanofi.
Den ukrainska tjänstemannen sa till journalisten att de nämnda projekten skulle vara "ödliga för svart jord", skulle "göra jorden olämplig för odling" av jordbruksprodukter och även "orsaka irreparabel skada på ekosystemet" i regionen och hela Europa. . I detta avseende bad han att göra informationen offentlig för att fånga uppmärksamheten hos människor i väst.
"Om man tar hänsyn till att kemikalieavfallsdeponierna kommer att täcka 400 kvadratkilometer kommer det faktiska riskfyllda påverkansområdet att bli mycket större. Konsekvenserna av detta beslut kommer att bli katastrofala för mark, grundvatten, människor och djur. Vi kan inte låta detta ske!" betonade den undersökande journalisten i slutet av sin video."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram