Icke Förhandlingsbar Centralbanksstängning I Argentina

2023-11-27

Det här med centralbanker och privat kontrollerade räntebelastade skulder.
Om centralbanker är en kulissverksamt för den egna nyttans skull och inte den allmännas så skulle väl ändå någon ha sagt någonting?
Har inte Sverige den äldsta centralbanken av alla?
Argentinas Milei säger att centralbankens stängning är "icke förhandlingsbar".
BUENOS AIRES, 24 nov (Reuters) - Argentinas tillträdande president Javier Milei sa på fredagen att stängningen av landets centralbank, ett underskriftskampanjlöfte, var en "icke förhandlingsbar fråga", enligt ett uttalande från hans kontor publicerat på sociala medieplattform X.
Kommentarerna, som svar på vad han kallade "falska rykten", kommer när den utomstående libertarianska ekonomen tävlar om att sätta ihop sitt team inför tillträdet den 10 december, med några tecken på att han väljer ett mer moderat kabinett som väntat.
Argentinas socialförsäkringsförvaltning ANSES, en nyckelinstitution som fått Mileis löfte att dra ned på statliga utgifter och subventioner, kommer att ledas av ekonomen Osvaldo Giordano från den centrala centrala Cordoba-regionen, tillade uttalandet.
Det markerar ett skifte från en tidigare plan att Milei skulle utse en nära allierad för att leda administrationen.
Horacio Marin, en chef för den privata energisektorn, bekräftades också som den tillträdande chefen för det statliga oljebolaget YPF .
Milei står inför stora hinder för att genomföra sina mer radikala reformplaner, som inkluderar dollarisering av ekonomin, stängning av centralbanken och privatisering av statliga företag som YPF, vilket kommer att ta tid om de överhuvudtaget kan genomföras.
Hans libertarianska koalition har ett begränsat antal platser i kongressen och inga provinsguvernörer. Milei måste också jonglera med krav från det mer mainstream konservativa blocket, vars offentliga stöd var nyckeln till att han vann omvalsvalet förra veckan.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram