Kemiindustrin I Stenungsund

2023-09-23
Stenungsund..
Räddningstjänstens beredskap för brand och allvarlig kemikalieolycka
Räddningstjänsten Storgöteborg, RSG, har beredskap dygnet runt för att hantera larm om allvarliga olyckor. För de larm som gäller anläggningar med risk för allvarlig kemikalieolycka har Räddningstjänsten Storgöteborg särskilt utbildad personal med tillgång till utrustning med kapacitet att hantera större olyckor.
Räddningstjänsten är förberedd för olika typer av olyckor, till exempel brand och utsläpp av farliga ämnen. Vid en större olycka sker alltid ett nära samarbete med den drabbade verksamhetens säkerhetsorganisation, Polisen, Ambulanssjukvården samt övriga myndigheter. Vid långvariga insatser kan personal och resurser kallas in från andra räddningstjänster.
Enligt gällande lagstiftning är det anläggningsägarens ansvar att, utöver räddnings-tjänstens resurser, hålla med utrustning och ordna med beredskap på sådana verksamheter där en olycka kan orsaka allvarliga konsekvenser för människor eller miljö.
Ett sådant exempel är att som komplement till den kommunala räddningstjänstens resurser har de stora oljebolagen bildat Släckmedelscentralen SMC AB, SMC, och investerat i storskalig utrustning samt gjort avtal med räddningstjänsterna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall om beredskap och drift av SMC:s operativa verksamhet. Utöver ägarna har även andra företag tecknat samarbetsavtal med SMC.
Linde Gas, LuftgasfabrikenLänk till annan webbplats.
NouryonLänk till annan webbplats.
BorealisLänk till annan webbplats.
INOVYN Sverige ABLänk till annan webbplats.
Perstorp Oxo ABLänk till annan webbplats.
Primagaz Sverige ABLänk till annan webbplats.
Vattenfall, Stenungsunds kraftverkLänk till annan webbplats.
NCC Industry AB Gategård BergtäktLänk till annan webbplats.
Ucklums grus, södra
Terroristinkubatoriskt...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram