Så mycket och så märklig information, nära nog exformativt...

"Sverige tappar fart och går nu mot en bottenplacering i den europeiska tillväxtligan.
Inflationen slår skoningslöst, kronan har körts i botten och landet blir mer och mer utsatt i en orolig omvärld.
De centrala makthavarna står inför en historisk utmaning och det är stora värden som står på spel.
De mörka molnen hopar sig och experterna är eniga. Sverige står inför en rad allvarliga utmaningar och alla ingredienser finns där, för att hösten 2023 ska bli en riktig rysare.
Ekonomin bromsar in och den svenska kronan har sjunkit till historiskt låga nivåer. Både hushåll och företag pressas i dag hårt av den höga inflationen.
EU-kommissionen räknar med att Sverige kommer att ha den lägsta tillväxten av EU:s samtliga 27 medlemsländer i år och prognosmakarna har blivit allt mer pessimistiska.
Som en liten exportnation är Sverige extra utsatt när flera av världens tyngsta ekonomier – med vår viktigaste handelspartner Tyskland i spetsen – nu saktar in.
”Vi har länge sagt att 2023 är ett förlorat år, men det här tycks bli en mer utdragen historia”, säger Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och fortsätter:
”Så jag varnar företag som jag pratar med för att det här kan bli värre och uppmanar dem att ta höjd för det. Förbered er, ha balansräkningar och ha likviditet.”
HÄR ÄR NÅGRA AV NYCKELSPELARNA, I DEN SVÅRA TID SOM NU VÄNTAR
Statsminister Ulf Kristersson (M) har det övergripande ansvaret för att regeringen verkligen tar tag i de reformer som behövs för att säkra landets långsiktiga tillväxt.
Riksbankschefen Erik Thedéen leder kampen mot inflationen men får samtidigt inte gå för hårt fram så att han knäcker ekonomin. Han har också en central roll för att stärka kronan.
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) är den som ytterst ansvarar för att Sverige inte faller in i en djup kris. Kraven på henne att visa handlingskraft växer för varje dag.
Företagsledaren Jacob Wallenberg är ordförande för Investor, som är storägare i flera av Sveriges största och viktigaste börsbolag. Han är också ordförande för Svenskt Näringsliv. Det ger honom en nyckelroll när Sverige nu ska försöka hitta rätt väg framåt.
Näringslivsprofilen Harald Mix är en av huvudpersonerna i den stora omställning som sker i norra Sverige och det finns höga förhoppningar knutna till hans bolag Northvolt och H2 Green Steel. Men det finns också stora frågetecken kring de massiva projekten.
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regeringens mest prioriterade fråga på sitt bord: att trycka tillbaka brottsligheten. Det är en högt prioriterad fråga även för näringslivet.
Utrikesminister Tobias Billström (M) arbetar intensivt för att säkra det svenska Natomedlemskapet. Men än så länge är han inte i mål.
Rikspolischefen Anders Thornberg är hårt pressad och har än så länge inte kunnat övertyga sina kritiker om att polisen har en fungerade strategi för att pressa tillbaka brottsligheten.
Säpochefen Charlotte von Essen har det yttersta ansvaret för att avvärja de terrorhot som nu riktas mot Sverige. Enligt statsminister Ulf Kristersson har flera planerade terrordåd avvärjts och hotnivån har höjts.
Ledande ekonomer beskriver flera politikområden som starkt eftersatta. Det handlar bland annat om energiförsörjningen, infrastrukturen och bostadsmarknaden.
Sedan länge plågas Sverige också av en grov brottslighet, som näringslivet brukar lyfta fram som allt mer problematisk. Till det kommer nu även en förhöjd terrorhotnivå.
Sverige befinner sig samtidigt i ett utsatt geopolitiskt läge, där landet framstår som mer och mer isolerat.
Samtliga andra nordiska länder är nu med i Nato och Sverige står ensamt utanför, när kriget i Ukraina rasar i vårt närområde.
Finland har sedan länge infört euron och Danmark har säkrat värdet på sin valuta, genom att knyta den danska kronan till euron. Alltmedan värdet på den svenska kronan fortsätter att falla.
”Bilden är att det jobbas väldigt lite med den typen av strukturfrågor. Det är olyckligt och kommer att kosta Sverige och svensk ekonomi på sikt”
Dessutom finns en stor ilska riktad mot Sverige i den muslimska världen, till följd av alla koranbränningar, som riskerar att drabba svenska företag.
Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank, varnar för en situation där regeringen fastnar i ständiga krisutryckningar, till följd av kriminaliteten, hoten och oron i vår omvärld.
”Regeringen måste mäkta med att även titta på hur ekonomin kan förbättras. En ny skattereform till exempel, där man kanske beskattar arbete i mindre utsträckning och kapital i högre utsträckning. Bostadsmarknaden och byggandet, som rasar snabbt nu. Bör man göra något där? Bilden är att det jobbas väldigt lite med den typen av strukturfrågor. Det är olyckligt och kommer att kosta Sverige och svensk ekonomi på sikt”, säger han."