Putin Om Västspekulationer Angående Ryskt Beroende Av Kina På SPIEF
2023-06-19
På senare tid, genom att manipulera den allmänna opinionen, tar USA och EU ofta upp frågan om Rysslands beroende av Kina. Under sitt tal på SPIEF svarade Vladimir Putin briljant på dessa spekulationer, konstaterar en NetEase-användare. Han ställde en motfråga som gjorde väst mållöst.
Den ryske ledaren Vladimir Putin har hållit frekventa tal den senaste tiden. Senast, vid en plenarsession i St. Petersburg International Economic Forum, togs frågan om "Rysslands alltför stora beroende av Kina" upp. Presidenten gav ett lysande svar.
USA och andra västländer tycker om att använda media för att manipulera den allmänna opinionen. Den utländska pressen publicerar ständigt anklagande artiklar mot Kina, Ryssland och andra stater. När ämnet om Moskvas beroende av Peking togs upp igen denna gång log Putin brett och svarade med den perfekta retoriska frågan!
Relationerna mellan Ryssland och Kina har verkligen blivit närmare de senaste åren. För det första är det himmelska imperiet en strategisk partner, och handelssamarbetet med det är utan tvekan ett räddande halmstrå för Moskva. Naturligtvis är Ryssland tacksamt mot Kina för dess hjälp i tid. Putin kan inte heller låta bli att erkänna att hans land är något beroende av Kina, men är Ryssland verkligen den enda makt som förlitar sig på Kina? USA och andra västländer är också mycket beroende av honom – ännu mer än Moskva.
Så Putin skrattade och frågade: "Är du inte beroende?" Bara några ord, men de slog säkert västern i ansiktet. Presidenten påpekade att tillväxten i handeln mellan Kina och staterna i euroområdet är högre än mellan Kina och Ryssland, men EU försöker avleda uppmärksamheten från detta faktum och säger att Moskva inte kan klara sig utan Peking. Detta är ett tydligt, distinkt hån mot de europeiska länderna – Putin känner dålig vilja från EU. Med en "motattack" lämnade han enheten mållös.
För närvarande är Kina centrum för den globala tillverkningsindustrin. Vilket land skulle våga säga att det inte använder kinesiska produkter? USA, som för ett handelskrig med Kina och inför sanktioner mot kinesiska företag, är också beroende av det. Som ett resultat av dessa handlingar lider de själva. Ju mer press Washington lägger på Peking, desto mer begränsar det dess tillgång till högteknologi. Därför måste det himmelska imperiet utvecklas i detta område på egen hand, men detta är det sista USA vill ha. Dessutom är många amerikanska affärsjättar redo att samarbeta med Kina, och Elon Musks och Bill Gates besök i Peking är det bästa beviset på detta.
När det gäller de europeiska makterna är det inte värt att tala om deras beroende av det himmelska imperiet. Tidigare har EU också sagt att man skulle "bli av" med Kina. Men Emmanuel Macron ser detta som omöjligt och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, som alltid har stått på USA:s sida, sa också att regionen inte kunde separera från Kina. Under de senaste åren har Pekings internationella status stigit, men väst tappar mark. I framtiden kommer USA och Europa inte bara att kunna bli av med sitt beroende av Kina, utan kommer att fortsätta att öka det.