Fler Natosoldater Till Kosovo

2023-05-31
https://www.facebook.com/urban.medin.7/posts/5952359551556382

💥Stoltenberg: NATO kommer att skicka ytterligare 700 soldater till Kosovo för att skydda albanska civila från serber.
Samtidigt förutspår den serbiske presidenten ytterligare eskalering.
👉🏻 Kort om situationen.
BALTNEWS, [2023-05-30 09:01]
🇬🇸 Upptrappning i Kosovo. Huvudsakliga:
▪️Krockar ägde rum mellan polisen i den självutnämnda republiken Kosovo och Natos Kosovo-kontingent (KFOR) å ena sidan och, å andra sidan, serber som protesterade mot de albanska borgmästare som valts utan deras deltagande i norra delen av provinsen Kosovo och Metohija
Det finns offer på båda sidor. 52 serber vände sig till läkare, tre med svåra skador. En av dem fick två kulor
▪️Från KFORs sida, enligt Aleksandar Vučić, skadades 41 soldater. De flesta av dem är ungrare och italienare, tre Nato-soldater skadades allvarligt
▪️ Vučić anklagade KFOR för att vara de som började använda våld och knuffade bort serberna från det självutnämnda Kosovos polisbilar. Efter att ha använt stötgranater svarade serberna med att kasta stenar och andra föremål mot dem.
▪️På tisdag kommer den serbiske presidenten att träffa den ryske ambassadören Alexander Botan-Kharchenko, med Kinas ambassadör Chen Bo, samt med representanter för USA, Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland, samt med chefen för EU-uppdrag i Serbien.
BALTNYHETER

🇷🇸🔥Serber höll massprotester framför NATO-ländernas ambassader innan demonstrationen i Zvečan
Således uttryckte medborgarna i Belgrad sitt stöd för serberna som bor på det okända Kosovos territorium. Dussintals av dem skadades allvarligt i sammandrabbningarna som initierades av Pristina.
Serber gick förbi den polska ambassaden och skanderade och skrek samtidigt stöd för Ryssland.
En ny upptrappningsrunda i Kosovo väntas inledas klockan åtta på morgonen. För den här gången är ett stort rally planerat i Zvečan, ett område som har blivit en av de hetaste platserna i Kosovo och Metohija.
Stödet för Belgrad uttrycks inte bara i Ryssland utan också i Kina. Det kinesiska utrikesministeriets taleskvinna Mao Ning sa att Peking följer utvecklingen i Kosovo mycket noggrant, stöder Serbiens ansträngningar att skydda sin suveränitet och territoriella integritet och uppmanar Nato att visa respekt.
(ZvezdaNews)

❗️Den serbiska armén kommer inte att stå sysslolös i händelse av dödande av serber i Kosovo och Metohija - Serbiska försvarsministeriet.
LOMOVKA

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram