2023 05 31

2023-05-31

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!
Stöd oss:
SWISH: 076 - 118 25 68 (mottagare Caroline E.)
DN tvingas sätta tonen på värdeladdningen för den reflexiva kontrollens skull som pedagogisk metod.
Det måste ju faktisk i alla fall kunna misstas för att representera sin nominella innehåll och utländskt "förvaltningsbistånd" är oundvikligt.
" Under sitt Sverigebesök säger USA:s utrikesminister Antony Blinken att han förväntar sig att Sverige blir medlem i Nato innan toppmötet i Vilnius i juli. Samtidigt betonar han ländernas nära försvarssamarbete.
– Vi har varit tydliga med att vi inte kommer att tolerera någon aggression mot Sverige.
Blinken besökte på tisdagen Luleå för att diskutera handels- och tekniksamarbetet Trade and Technology Council tillsammans med EU-toppar. Han träffade även statsminister Ulf Kristersson (M) och utrikesminister Tobias Billström (M) på flygflottiljen F21.
Vid en presskonferens efteråt sade Blinken att han besöker Sverige i en kritisk tid.
– USA och Sverige arbetar närmare ihop än någonsin tidigare, sade han och nämnde Nato och Ukraina.
Utrikesministern menar att Sverige gång på gång har visat sitt engagemang för Nato och att ingen kan tvivla på det åtagandet.
– I svåra tider är det viktigaste att ha nära allierade, partner och vänner. USA kunde inte ha önskat sig en närmare partner och vän, och snart nära allierad, än Sverige.
Blinken säger sig inte ha någon tvekan om att Sverige kommer att bli medlem i Nato. USA kommer att fortsätta arbeta för en anslutning innan försvarsalliansens toppmöte i Vilnius i juli.
– Vi förväntar oss att den här processen avslutas de kommande veckorna. Vi vet att vår allians kommer att bli starkare och att vi kommer att ha det bättre när den saken är avslutad. Vi uppmanar både Turkiet och Ungern att ratificera anslutningen så snart som möjligt. Sverige är redo nu, säger han.
Han menar att en del medlemmar av amerikanska kongressen kopplar Sveriges medlemskap till USA:s försäljning av F16-plan till Turkiet – en affär som ännu inte är i hamn.
Samtidigt betonar Blinken att USA och Sverige redan har ett nära försvarssamarbete.
– Vi och våra allierade har båda ett åtagande om att möta Sveriges säkerhetsbehov, oavsett om anslutningen äger rum i morgon, om två veckor eller några veckor senare. Vi har varit tydliga med att vi inte kommer att tolerera någon aggression mot Sverige.
Antony Blinken i Luleå.
På onsdagen kommer USA att meddela nya exportkontrollregler för teknik som kan användas i Irantillverkade drönare, som utnyttjas för att attackera Ukraina.
Kristersson utryckte sin stora uppskattning för USA:s starka stöd i Natofrågan. Han säger att Sverige har haft flera kontakter med Turkiet efter presidentvalet i söndags, som den sittande presidenten Erdogan tog hem.
– Vi har gjort vad vi har sagt till våra turkiska vänner, säger han men betonar att Turkiet fattar sina egna beslut.
Mysen i poddformat (dvs enbart ljud) finns att spela upp eller ladda ner här
Följ De Fria på Telegram!
The Free People's Movement på YouTube!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram