SvD Skärper Tolkningsmöjlighet Om Trump-Åtal

2023-03-31

Man anser tydligen att de raka maskinöversättningarna i delningarna måste skärpas till så att de åtminstone inte bara kan misstolkas...
Hur som så Cohen har betalat Stormy Daniels och Donald Trump har betalat sitt juridiska ombud med kampanjpengar 😉


https://www.svd.se/a/q1Vojz/atalet-mot-trump-ar-ett-oslagbart-bransle?fbclid=IwAR2GnBadKSftJ_hvUenbm77Z8EGQ_DTmX-eDPEg6JzV5Pk2QI0AqK6DmmR8
" NEW YORK Till slut kom det.
På torsdagskvällen amerikansk östkusttid röstade juryn för att väcka åtal mot Donald Trump.
För första gången i nationens historia ställs en nuvarande eller tidigare president inför rätta.
Det är svårt att föreställa sig en mer dramatisk upptakt till nästa års presidentval. Som bränsle i en redan genompolariserad politisk verklighet är åtalet oslagbart.
För vänstern ger det hopp om ett slut på Trump som den serieförbrytare den alltid betrakat honom som. Efter två riksrättsförfaranden och otaliga utredningar kan det bli en skåpmatsskandal om expresidentens roll i att pröjsa en porrstjärna för att förmå henne hålla tyst om en påstådd affär, som sätter spiken i kistan. Whatever it takes, som man säger här.
Åtalet ses som en sorts David mot Goliat-saga: distriktsåklagaren Alvin Bragg, Manhattans första svarta, mot expresidenten Donald Trump. En bekräftelse på allas likhet inför lagen.
För högern är åtalet ett tecken på nationens sönderfall. På Fox News lyder parollen i rutan ”TREDJE VÄRLDENS BANANREPUBLIK”. Representanthusets talman Kevin McCarthy anser att Alvin Bragg har åsamkat nationen ”oreparerbar” skada och försökt påverka presidentvalet genom att beväpna rättssystemet.(Vad är det för jävla svenska)
Många amerikaner tror att den demokratiske åklagaren Braggs motiv är politiskt. Enligt en opinionsundersökning som CNN hänvisar till instämmer 93 procent av republikanerna, 29 procent av demokraterna och 70 procent av de oberoende väljarna med påståendet.
Åtalet lär få politiska konsekvenser, men det är svårt att förutspå vilka.
På sitt cv har Alvin Bragg onekligen en ny merit. Med åtalet har han lyckats med något andra försökt i flera år och dessutom uträttat något historiskt.
Men det är inte säkert att Demokraterna, partiet Bragg tillhör och kandiderat för, gynnas. Opinionsundersökningen ovan ger en fingervisning.
Även om juridiken står på egna ben riskerar åtalet att befästa bilden av Demokraterna som ett makthungrigt etablissemangsparti, som använder alla metoder det kan för att sätta dit sin främsta politiska fiende.
För Republikanerna innebär åtalet en ny möjlighet att inskärpa bilden ovan.
I CNN:s maratonsändning om åtalet säger en republikansk källa att det går att vara emot åtalet och Trumps kandidatur på samma gång. Så lär också Trumps republikanska rivaler förhålla sig till saken i valrörelsen.
För Trump är åtalet ett tveeggat svärd.
Ett uppenbart hinder, och samtidigt en möjlighet till martyrskap.
På Fox News uppmanar partikamraten och senatorn Lindsey Graham TV-tittarna att donera pengar till Trumps juridiska kostnader.
Huvudpersonen själv lär föredra ett spektakel. Till sina rådgivare ska han ha sagt att han vill iföras handfängsel. En perfekt demonstration av offerrollen inför tv-kameror och anhängare.
Senaste nytt är att Trump ska lämna in sig själv tidigt nästa vecka.
Tekniskt sett kan han fortfarande kampanja även under åtal, men kommer han att förlora väljare?
Trumps chans är att indignationen över åtalet faktiskt mobiliserar väljare.
Sin största fiende är han själv.
Förra veckan visade han sig från sin labilaste sida när han varnade åklagare Bragg för ”död och destruktivitet” och lade upp en bild på sig själv hållandes ett baseballträ bredvid en bild på Braggs ansikte.
Den sortens hotfulla utspel lär knappast gå hem utanför kretsen av de redan frälsta.
När åtalet kom på torsdagskvällen mindes kommentatorer ett av Trumps mer kända citat:
”Jag skulle kunna stå i mitten av Femte Avenyn och skjuta någon och skulle ändå inte förlora några väljare, okej?”
Det stämmer kanske för de mest hängivna väljarna, men nog inte för den återstod han behöver för att vinna ett val."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram