Woffie & För Sent Att Skrämma Svenskar

2023-03-29

Jorå serru..


https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/9zxAPE/en-paminnelse-om-vilken-katastrofal-felkalkyl-putin-gjort?fbclid=IwAR12m7ARFEQek18YRrBx2c0EOhOYboxaApfsKR_7Ln39q8KQJFBnhZW2HvI
"Jag tror fortfarande inte att det finns skäl att oroa sig över några ryska militära attacker mot Sverige inom överskådlig framtid. Men tyvärr grundar
sig den uppfattningen inte längre i en logisk analys som säger att det vore extremt korkat av Ryssland att angripa eller försöka invadera Sverige. Utan mer på det faktum att Putin just nu har händerna fulla i Ukraina för lång tid framöver.
Genom att attackera Ukraina visade Putin att han inte längre styrs av rationellt tänkande utan av en imperialistisk stormaktsdröm som stigit honom åt huvudet.
Invasionen har på punkt efter punkt fått rakt motsatt effekt mot vad som var Putins mål och krav innan han fattade det ödesdigra beslutet att angripa sitt grannland. Nato är mer enat än någon gång tidigare, Finland och Sverige är på väg in i Nato och Ukraina är definitivt på väg in i västlägret.
Tatarintsev skriver i sitt brev om rysskräcken som spridits i Sverige ”i årtionden om inte århundraden”.
Där kan jag delvis hålla med honom. Före den 24 februari fanns det hos vissa en då omotiverat stor rädsla för ”den ryska björnen”. Då var tanken på en rysk militär attack mot Sverige närmast skrattretande.
Allt det har ändrats. Ryssland har visat att man helt omotiverat är beredd att angripa sina fredliga grannar.
Visserligen ligger ribban betydligt högre för att attackera ett Nato-land men med tanke på Putins irrationella beteende och hotbrev av den typen som Tatarintsev författat går det tyvärr inte längre att utesluta någonting."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram