Bibi Säger Åt Underlivsporslinet

2023-03-29
Och Kina accepterar inte ett fåtal svenskars inblandning i deras inre angelägenheter... Jobbigt när ingen vill veta av den djupa staten längre.
--> --> -->
https://www.rt.com/news/573771-netanyahu-biden-israel-pressure/?fbclid=IwAR0Ha4u-qLqX0gkYSmr-Uc1C6DUTdKLQln7GlpiZ5s9Q8CdeT5EBScnxb4Q
Netanyahu säger åt Biden att hålla sig utanför Israels affärer.
Israel kommer inte att tolerera inblandning i sina inre angelägenheter, inte ens från de "bästa vännerna", sa premiärministern.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har svarat efter att president Joe Biden uttryckt oro över föreslagna rättsliga reformer i Israel och insisterat på att hans land skulle fatta sina egna beslut och inte ge efter för " påtryckningar från utlandet."
I en serie tweets som delades på tisdagskvällen, noterade Netanyahu att han har känt sin amerikanska motsvarighet i " över 40 år" och berömde Biden för hans " långvariga engagemang för Israel." Han uppmanade dock Washington att inte blanda sig i sitt lands inre angelägenheter, efter att Biden sa att han var " mycket oroad" över de kommande lagändringarna.
"Min administration är engagerad i att stärka demokratin genom att återställa den korrekta balansen mellan de tre regeringsgrenarna, vilket vi strävar efter att uppnå via ett brett samförstånd," sa Netanyahu och tillade " Israel är ett suveränt land som fattar sina beslut enligt viljan från dess folk och inte baserat på påtryckningar från utlandet, inklusive från de bästa vännerna.”
Den kontroversiella rättsreformen skulle tillåta Israels parlament att åsidosätta beslut av högsta domstolen genom en enkel majoritetsomröstning, ett drag som kritiker säger kommer att försvaga rättsväsendets traditionella kontroll av regeringsmakt. Reformen har föranlett stora protester över hela Israel och väckt kritik från vissa utländska stater, inklusive nära allierade som USA.
På måndagen meddelade dock Netanyahu att regeringen skulle ta en "timeout" för förslaget fram till nästa Knesset-session, i hopp om att den extra tiden skulle hjälpa lagstiftare att " nå en förståelse om lagstiftningen." Ändå misslyckades beslutet med att stoppa kritiken mot reformen.
Biden talade med reportrar tidigare på tisdagen och ombads kommentera den juridiska förändringen och sa att han hoppas att Netanyahu " går bort" från planen innan den träder i kraft, och tillade " De kan inte fortsätta på den här vägen."
"Som många starka anhängare av Israel är jag mycket oroad, och jag är oroad över att de får reda på det här", fortsatte han. "Förhoppningsvis kommer premiärministern att agera på ett sätt så att han kan försöka komma fram till någon verklig kompromiss. Men det återstår att se."
Presidenten noterade också att Netanyahu inte skulle bjudas in att besöka Vita huset " inom en snar framtid", trots att han nyligen omvalts till premiärminister - hans tredje snålhet i posten.
När Vita huset verkar eskalera sin kritik av israelisk politik, förbereder Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis sig för en resa till Jerusalem nästa månad, där han kommer att hålla ett huvudtal vid ett evenemang som anordnas av Jerusalem Post och Museum of Tolerance. Även om DeSantis ännu inte har gjort ett formellt tillkännagivande om ett presidentbud 2024, ses han allmänt som en föregångare bland presumtiva republikanska kandidater och har blivit populär bland konservativa på grund av hans högljudda motstånd mot Covid-19-mandaten.
Guvernörens kontor utnyttjade bråket mellan Biden och Netanyahu inför sitt besök och förklarade att " Florida fungerar som en bro mellan det amerikanska och israeliska folket" i en tid av "onödigt ansträngda relationer" mellan Israel och USA.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram