Putin Instämmer Med Hersh Om Nord Stream

2023-03-27
Putin skyller på USA som orkesterledare för Nord Stream Blasts
Islam Times⬇️⬇️⬇️
https://www.islamtimes.org/en/news/1048839/putin-blames-us-as-orchestrator-of-nord-stream-blasts?fbclid=IwAR2hN2Qf9V6Qs4Wtv3ruJAgz4qz3Tjy_4ClG1X4AI1SIsi4dVV7h8T0VZx0
Rysslands president Vladimir Putin sa på lördagen att han tror att amerikanska underrättelsetjänster med största sannolikhet låg bakom sabotage av Nord Streams gasledningar i september förra året, och tillade att han håller med om slutsatserna som dragits av den veteranamerikanske journalisten Seymour Hersh.
Det skulle vara "mycket svårt" att få fram hela sanningen, medgav den ryske presidenten i kommentarer till journalisten Pavel Zarubin i Kreml.
Icke desto mindre uttryckte Putin sin förhoppning om att det någon gång "slutligen kommer att avslöjas vad som gjordes och hur."
Den ryske ledaren citerade sedan Hersh och kallade honom "en amerikansk journalist, som nyligen fick en framträdande plats i världen" och sa att han "gjorde en utredning och ... drog slutsatsen att den här explosionen var orkestrerad av den amerikanska underrättelsetjänsten."
"Jag håller helt med om dessa slutsatser," tillade Putin. Han utvecklade inte om Ryssland har några egna bevis för att stödja denna ståndpunkt.
I februari publicerade Hersh en bombrapport om sabotage av gasledningarna Nord Stream 1 och 2, och anklagade Washington för att ha orkestrerat attacken. USA har förnekat ansvar.
I mars fortsatte Hersh med att hävda att CIA och Tysklands underrättelsetjänst, BND, hade i uppdrag att täcka över Washingtons inblandning genom att tillhandahålla en alternativ historia till media.
De två underrättelsetjänsterna ska sedan ha kommit på en historia om en "off the book-operation" av en "pro-ukrainsk grupp", enligt Hersh.
Denna version publicerades sedan av flera tyska och amerikanska medier.
Moskva avfärdade rapporterna om det ukrainska spåret bakom sprängningarna som "en samordnad mediebluffkampanj.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram