Informationsköpande Myndighetsövervakning

2023-03-17
Geotracking, Telekom, övervakning...
CDC köpte telefondata för att övervaka amerikanernas efterlevnad av låsningar, kontrakt visar
CDC betalade ett företag 420 000 dollar och ytterligare 208 000 dollar. Det köpte tillgång till platsdata från minst 55 miljoner mobiltelefonanvändare.
Kontrakten, godkända under nödgranskning på grund av covid-19-pandemin, syftade till att förse CDC "med nödvändiga data för att fortsätta kritiska nödberedskapsfunktioner relaterade till att utvärdera effekten av besök på viktiga platser av intresse.
***
Ur artikeln ⬇️⬇️⬇️
https://www.theepochtimes.com/cdc-bought-phone-data-to-monitor-americans-compliance-with-lockdowns-contracts-show_5118737.html?fbclid=IwAR30lnSJRBGJZ5VucYt6x2RxlSmV9Ackxvfc8aVOLIr7gFIys0VOPRfwpfs
Order om att stanna hemma, stängningar, återöppningar och annan folkhälsokommunikation relaterad till maskmandat och andra sammanslagna forskningsområden om gemenskapsöverföring av SARS-CoV-2”, står det i kontrakten, som erhållits av Epoch Times .
CDC sa att det skulle använda spårningsdata för att "bedöma beteenden från hem för timme (dvs. analys av utegångsförbud) genom att undersöka andelen mobila enheter hemma under en viss tidsperiod."
Uppgifterna skulle också kunna integreras med annan information "för att ge en heltäckande bild av rörelser/resor för personer under covid-19-pandemin för att bättre förstå obligatoriska beställningar på hemmaplan, stängning av företag, återöppningar av skolor och andra icke- farmaceutiska interventioner i stater och städer."
Under en rubrik märkt "potentiella användningsfall" för uppgifterna, sa CDC att de skulle kunna användas för att försöka koppla samman tvångsstängningar av barer och restauranger med COVID-19-infektioner och dödsfrekvenser, samt försöka bedöma statens inverkan begränsningar av nära kontakt mellan människor utanför deras hem.
.
Uppgifterna kan också användas för att övervaka efterlevnaden av obligatoriska eller rekommenderade karantäner efter ankomst från en annan stat och för att undersöka sambandet mellan rörlighetsmönster och toppar i fall av covid-19 vid anläggningar som kyrkor, konserter och livsmedelsbutiker.
Det skulle också göra det möjligt att undersöka rörelsebegränsningar som utegångsförbud för att visa "mönster" och "efterlevnad", står det i kontrakten.
Kontrakten rapporterades tidigare om av Vice News, men outlet släppte bara en skärmdump av en enda sida. Tillsammans omfattar kontrakten 71 sidor.
Båda undertecknades 2021, samma år godkändes nya medicinska koder för covid-19-vaccinationsstatus .
Tidig forskning publicerad, oklart vad köpt data används för CDC, tidigt i pandemin, fick uppgifterna gratis från företagen SafeGraph och Cuebiq.
CDC-forskare publicerade 2020 två studier som använder data. En fokuserade på data från fyra amerikanska storstadsområden och upptäckte att människor rörde sig mindre när åtgärder som social distansering infördes.
En annan fann att hårda lockdown-order ledde till minskad rörelse, medan det blev mer rörelse efter att stater började häva orderna.
Andra forskare har också använt mobilitetsdata för studier .
Inga CDC-studier publicerades efter att byrån köpt uppgifterna och en CDC-talesman gav inga exempel på vad de köpta uppgifterna användes till.
"För covid-19 ger de insikter som härrör från dessa data viktig information om effekterna och effektiviteten av policyer och covid-19-reducerande åtgärder (t.ex. jurisdiktionsbeslut om att stanna hemma och företagsstängningar) som hade djupgående effekter på samhällen," Scott Pauley, talespersonen, berättade för Epoch Times via e-post.
Dessa data ger viktiga insikter för att skydda folkhälsan och har använts för att förstå effekterna på befolkningsnivå av covid-19-policyer och kan kasta viktigt ljus över andra akuta folkhälsoproblem, som naturkatastrofer och giftig miljöexponering. CDC använder inte och kunde inte använda dessa data för att övervaka efterlevnaden av covid-19-beställningar eller individuell spårning, tillade han.
Även om uppgifterna är deanonymiserade kan de användas för att identifiera personer, har forskare visat .
"Den data som CDC fick var aggregerad och anonym, hade omfattande integritetsskydd och kunde inte användas för att identifiera individer. De kan inte knytas till en individ och har flera lager av integritetsskydd för att förhindra missbruk eller omidentifiering, säger Pauley.
Företag som SafeGraph och Cuebiq tar emot telefondata från applikationer innan de skickas vidare till kunder i set.
Uppsättningarna från SafeGraph inkluderade "grannskapsmönster", som visade hur ofta människor besökte platser av intresse, var de kom ifrån och vart de annars gick.
Uppsättningarna från Cuebiq inkluderade ett "shelter-in-place-index" som mätte andelen mobila enheter hemma under en viss tidsperiod och en resenär utanför staten för att uppskatta hur stor andel av människor som kom från en annan stat "misslyckades med att skydda på plats."
En talesperson för SafeGraph sa till Epoch Times via e-post att företaget "sammanställer och tillhandahåller objektiva, verifierbara fakta om fysiska platser runt om i världen - som adressen eller öppettiderna för en speciell plats av intresse", och lägger till data som det säljer inte kan "de -anonymiserad" eller "används för att identifiera eller "spåra" enskilda personers rörelser eller beteende." Det åstadkoms delvis genom att introducera "randomiserat brus", sa företaget.
Cuebiq svarade inte på en begäran om kommentar.
Kongressens bekymmer⬇️
Sen. Ron Johnson (R-Wis.), den högsta republikanen i senatens underkommitté för utredning, uttryckte oro över köpet av mobilitetsdata och frågade CDC vem som godkände köpet och om det delade uppgifterna med andra byråer.
Det är fortfarande oklart varför CDC spårade miljontals amerikaner under pandemin och om det fortsätter att göra det.
Som svar på COVID-19 borde CDC ha prioriterat utvecklingen av behandlingar, effektiva tester och vaccinsäkerhet snarare än att spåra amerikanernas dagliga liv”, skrev Johnson till CDC:s direktör Dr Rochelle Walensky.
Walensky sa som svar att data var en del av "vi [att] använda den bästa vetenskapen som finns tillgänglig för att informera vår förståelse av folkhälsoeffekterna av interventioner och för att informera rekommendationer."
CDC har också använt platsspårningsdata från Google, men aldrig betalat för datan, sa Walensky.
Hon sa också att uppgifterna som köptes inte delades med någon annan byrå eller några privata företag.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram